Zo kiezen jullie de ideale trouwlocatie « Huwelijk

Zo kiezen jullie de ideale trouwlocatie

Je wilt natuurlijk de ideale droomlocatie voor je bruiloft. Wij adviseren om rekening te houden met een aantal factoren. Naast de locatie moet je ook kijken naar de ligging, grootte en voorzieningen.

De trouwlocatie

Misschien weet je al een tijdje wat de trouwlocatie gaat worden, maar het kan juist ook een lastige keuze zijn. De zoektocht naar de perfecte locatie kan maanden duren. De keuze is natuurlijk ook afhankelijk van jullie budget, de mogelijkheden en of de locatie beschikbaar is op de gewenste datum. Bespreek of je binnen of buiten wilt trouwen.
Trouwlocatie zoeken

Zodra je weet of de locatie beschikbaar is, kan je verder met de volgende vraag. Is de locatie makkelijk bereikbaar voor gasten? Hoeveel gasten wil je uitnodigen en is de locatie groot genoeg? Denk aan de grootte van de ruimte waar je de ceremonie en/of het feest wilt houden. Sommige trouwlocaties bieden meerdere plekken aan, zodat er genoeg ruimte is voor o.a. de receptie, het diner en het feest. Zijn er gasten bij die wat verder weg wonen? Informeer naar de overnachtingsmogelijkheden. Wanneer dit niet aangeboden wordt, kan je ook nog kijken naar een hotel in de buurt van de trouwlocatie.

Budget

Een bruiloft is allesbehalve goedkoop. Houd er rekening mee dat deze bijzondere dag aardig wat gaat kosten. Bepaal van tevoren wat je budget is en houd rekening met alle kosten. Vraag vooraf duidelijk wat wel/niet bij de prijs is inbegrepen. Onthoud wel dat je de bruiloft zo duur kan maken als je zelf wilt. Denk aan kosten zoals de trouwringen, trouwjurk, fotograaf, catering en locatie. Als je eenmaal een budget hebt, dan is het een uitdaging om je aan het budget te houden. Vinden jullie dit lastig? Dan kan je ervoor kiezen om een weddingplanner in te schakelen.

Decoratie

Wil je zelf de decoratie regelen of wordt dit gedaan? Creëer een sfeer die geheel bij jullie past. Kleuren, bloemen, meubels en aankleding maakt deel uit van de decoratie. Veel trouwlocaties beschikken over standaard aankleding. Maar soms wil een bruidspaar toch liever wat extra’s of meer luxe.
Decoratie bruiloft

Veel locaties kunnen dan ook net iets extra’s gebruiken om het geheel naar wens te maken. Denk bijvoorbeeld aan tafel- en stoelversiering, trouwboog, bloemversiering en gangpadversiering. Ook tijdens het huwelijksdiner zijn er verschillende decoratiemogelijkheden. De aankleding van de dinertafels kan bestaan uit tafellopers, sfeerverlichting, groene takken, rozenblaadjes, mooi servies en gepersonaliseerde menukaarten.

Er zijn tal van decoratiemogelijkheden dus kies voor de sfeer die bij jullie bruiloft past. Laat een aantal artikelen bedrukken met jullie namen en de trouwdatum. Denk bijvoorbeeld aan een opdruk op kaarten, servies, tafelklemmen of laat een logo op mokken bedrukken. Aan het einde van de dag kan je de gasten een leuk presentje meegeven als herinnering. Denk aan een zakje met wat lekkers, een bedrukte sleutelhanger, wijnflesstopper met initialen of bedrukte drinkflessen die ze de volgende dag met water kunnen vullen voor de kater.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips bij buiten trouwen

Kosten trouwen in de kerk

Buitengewone trouwlocaties

Zo vind je de perfecte locatie voor je huwelijk

Gerelateerde bedrijven