Geen over-de-top-bruiloft? Dit zijn de alternatieven « Huwelijk

Geen over-de-top-bruiloft? Dit zijn de alternatieven

Welke keuze je ook maakt, het is nooit fout, want het is uiteindelijk jullie feestje. Zolang je het er samen over eens bent hoe het worden moet, is het goed.

De kleding

Van oudsher staat de kleding van het bruidspaar heel vaak centraal. Maar wat als je niet zo’n behoefte hebt aan een uitbundige trouwjurk die je alleen op deze ene dag zult dragen en voor de bruidegom een kostuum dat je daarna vrijwel nooit meer uit de kast haalt? Natuurlijk wil je wel zorg en aandacht aan je kleding besteden, maar het kan allemaal gerust wel in een wat breder kader getrokken worden. Met een mooi item uit de collectie van Meyer broeken kun je als bruidegom perfect voor de dag komen, terwijl je het vervolgens ook bij elke andere gelegenheid probleemloos kunt dragen. Voor de bruid geldt eigenlijk hetzelfde wanneer ze kiest voor een 'gewone' jurk uit het wat chiquere segment.
Goedkoper trouwpak

Casual of sportief

Helemaal geen zin in de combinatie van een jurk voor de bruid en een kostuum voor de bruidegom? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een casual of sportieve look. Steeds vaker zie je tegenwoordig bruiden in een jumpsuit voor het altaar verschijnen, terwijl de heren bijvoorbeeld Gant kleding online kopen en hiermee de blits maken bij de gasten op de receptie. Tradities zijn mooi om in stand te houden, maar als je er niet zo veel mee hebt, staat niets jou in de weg om het anders te doen!

Kies je locatie zorgvuldig

De plek waar je het feest viert, is een belangrijke factor in het geheel. Het terras van een strandtent heeft natuurlijk een heel andere uitstraling dan een chique zaal in een stijlvol pand. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Ga je qua kleding voor een casual look, pas daar dan ook de locatie op aan, zodat alles wel goed bij elkaar past. Het belangrijkste is dat je er zelf veel plezier aan beleeft.

Foto's: Jonathan Borba via Pexels

Reageren

Gerelateerde artikelen

Hoe bekostig je je droombruiloft?

Geen over-de-top-bruiloft? Dit zijn de alternatieven

Gerelateerde bedrijven