De duurste huwelijken ooit « Huwelijk

De duurste huwelijken ooit

En waarom dan niet alles eruit halen wat erin zit en er miljoenen in steken? Hier een top vijf van de duurste huwelijken ter wereld.

5. Chelsea Clinton en Marc Mezvinsky

Op nummer vijf staat het huwelijk tussen Chelsea Clinton, dochter van Bill en Hillary Clinton, en haar man Marc Mezvinksy. In 2010 gaven zij elkaar het jawoord en om dit moment te vieren legden ze maar liefst vijf miljoen dollar neer. De bruiloft werd gevierd in Astor Courts met een prachtig uitzicht over de Hudson rivier. Vandaag de dag zijn ze nog steeds samen en ze hebben inmiddels twee kinderen.

4. Wayne Rooney en Coleen McLoughlin

Een trouwerij van een voetballer mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit rijtje. Wayne Rooney, een belangrijke Engelse international trouwde in Italië met Coleen McLoughin. Het huwelijk werd klein gevierd met slechts 64 gasten, maar deze gasten werden wel met privéjets overgevlogen. De Ierse boyband Westlife trad op tijdens de ceremonie. Het bruidspaar heeft acht miljoen dollar neergelegd voor hun trouwdag. Maar van die acht miljoen hebben ze vier miljoen weer terugverdiend door hun foto's te verkopen aan een magazine die exclusieve rechten wilde. Het stel is nog steeds bij elkaar en samen hebben ze twee zonen.

3. Prins William en Kate Middleton

Eén van de beroemdste huwelijken is die van Prins William en Kate Middleton in 2011. Het werd ook wel 'The Wedding of The Century' genoemd. De ceremonie vond plaats in de abdij van Westminster en vervolgens was er een parade door 
de straten van Londen in een paardenkoets. De exacte kosten van het huwelijk zijn nooit bekendgemaakt, maar kenners schatten de kosten op zo'n 34 miljoen dollar.

2. Vanisha Mittal en Amit Bhatia

De namen Vanisha Mittal en Amit Bhatia zijn voor velen onbekend. Vanisha is de dochter van Lakshmi Mittal, dit is één van de rijkste mannen op de wereld. En het huwelijk van zijn dochter kan natuurlijk niet duur genoeg zijn. In 2004 vond de huwelijksvoltrekking plaats nabij Parijs in een historisch kasteel. De verlovingsceremonie vond plaats in het paleis van Versailles. Het huwelijk koste maar liefst 66 miljoen dollar. De vraag is of dit voor hen nog als mooiste dag van hun leven wordt ervaren, aangezien het huwelijk in 2013 eindigde.

1. Prinses Diana en Prins Charles

Op nummer één staat nog een paar royals uit Engeland. In 1981 vond het huwelijk plaats tussen Diana en Charles en is het duurste huwelijk ter wereld. Er waren 3500 mensen aanwezig, Diana droeg een trouwjurk met 10.000 parels en het vond plaats in de St. Paul's kathedraal in Londen. De kosten worden geschat op 110 miljoen dollar. Helaas kent het verhaal een tragisch einde. In 1996 scheidde het paar en een jaar later kwam Diana om bij een auto-ongeluk.

Droom jij ook van zo'n groot huwelijk maar heb je het geld niet? Overweeg dan om geld te lenen. De huwelijken hierboven zijn dan misschien wel wat aan de dure kant, maar ook met het lenen van een paar duizend euro kom je al een heel eind om je eigen droomhuwelijk te organiseren.

Foto: Pexels.com

Reageren

Gerelateerde artikelen

De duurste huwelijken ooit

Geld lenen voor je bruiloft

Koninklijke bruidsjurken

Kosten voor een bruiloft