Een vegetarische bruiloft « Huwelijk

Een vegetarische bruiloft

Niet iedereen is even creatief als het om een vegetarisch diner gaat, maar je kunt heerlijke vegetarische gerechten en hapjes serveren op een bruiloft.

Mogelijkheden

Denk aan smaakvolle vegetarische soepen met kleurrijke sandwiches (tapenade, geitenkaas, eiersalade etc), quiches, goed gevulde (fruit)salades, een kaasplankje, diverse pasta's, pizza, risotto, aardappeltjes/frietjes, groente loempia's, vegetarische ragout, gerechtjes met paddenstoelen, gevulde tomaat/courgette/champignon en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Daarnaast zijn er genoeg vegetarische catering-bedrijven en kun je zelfs kiezen voor een vegetarische barbecue. Houd bij het kiezen van de gerechten wel rekening met het seizoen en de producten die dan op hun lekkerst zijn.

Dilemma

Natuurlijk is het een afweging of je je gasten vegetarisch laat eten op jullie bruiloft omdat je zelf geen vlees eet. Aan de andere kant, waarom je principes overboord zetten wanneer je gaat trouwen, als je normaal gesproken nooit vlees of vis zou serveren?
Misschien geldt hiervoor wel: hóórt het echt bij jullie, draag het dan ook uit. Bovendien, niemand gaat dood van een dagje geen vlees eten en als jullie je niet goed voelen bij het opdienen ervan, is de keuze gauw gemaakt.

Een compromis zou kunnen zijn dat je tijdens het diner wel een stukje vlees of vis serveert, maar de hapjes verder vegetarisch houdt.

Tip! Je hoeft een vegetarische bruiloft niet per se als zodanig aan te kondigen. Sommige mensen zijn wat allergisch voor het woord en komen dan niet al te positief op je feest.
Wanneer er simpelweg geen vis en vlees geserveerd wordt, hebben veel gasten het niet eens in de gaten. Vooral als je een specifieke kant op gaat met de catering, zoals Italiaans of Indisch.

wensballon, ufoballon, geluksballon

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Tips voor samenstellen menu

Een veganistisch bruiloftsdiner? Zo doe je dat!

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Gerelateerde bedrijven