Kindertraktaties op jullie bruiloft « Huwelijk

Kindertraktaties op jullie bruiloft

Je kunt er niet omheen, de kleine bezoekers op je bruiloft. Ze hebben vermaak nodig, ruimte om te spelen, maar ook hun eigen lekkere hapjes zullen zeker in de smaak vallen.

Snoepen, maar dan anders

Smelt roze, groene of oranje marshmallows in de pan, roer er popcorn door, maak er als ze afgekoeld zijn popcornballen van en steek er een stokje in en je hebt een grappige, makkelijke traktatie.

Doe-het-zelf-smikkels

Cupcakes decoreren, een rups van spekjes maken (2 halve dropveters erdoor en hij heeft pootjes), Marshmallows in chocolade dopen en versieren, de opties zijn eindeloos. Geen tijd om van te voren traktaties te maken? Zet de kinderen dan aan tafel en laat ze zelf 'rommelen'. Misschien nog leuker ook! Ook een idee, laat ze donut-happen, als het feest buiten is! (Gemakkelijker op te hangen dan ontbijtkoek) Vermaak voor iedereen!

Mooi, gezond én lekker

Genoeg zoetigheid. Ook voor de kleintjes hebben we lekkere alternatieven. Wat dacht je van een regenboog-spiesje? Doe op een satéprikker een paar bessen, een donkere druif, een groene druif, een stukje ananas, een blokje meloen en een aardbei en je hebt alle kleuren van de regenboog op een stokje. Super simpel, maar het ziet er enorm vrolijk uit.

Of doe een stuk banaan of aardbei op een stokje en doop deze in de Griekse yoghurt. Gekleurde spikkels of nootjes erop, 2 uurtjes in de vriezer en voila! Een feestelijke, maar relatief gezonde peuter-snack voor op je bruiloft! En gemakkelijk van te voren te maken!

Tip! De opmaak doet het hem vaak voor kinderen. Maak van poffertjes dus eens een mannetje of prik ze op een stokje met aardbeien ertussen, met groenten maak je gemakkelijk een paddenstoel en op een pizza of pannenkoek is in een handomdraai een gezichtje getoverd.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Stefan Vogelzang Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Kinderboek over trouwen

Bruids- en feestkleding voor kinderen

Kleding voor de bruidskinderen

Gerelateerde bedrijven