Samen een gezonde start maken « Huwelijk

Samen een gezonde start maken

Samen de tuin inrichten

Als je de ruimte hebt, is het natuurlijk ideaal om in jullie eigen tuin groente en fruit te kweken. Zoek een plekje in de tuin waar het niet te veel waait en waar je groente en fruit een beetje uit de slag staan. Mocht je de ruimte niet hebben in je eigen tuin, dan kun je er ook voor kiezen om in de buurt een volkstuintje te huren. Dan heb je je eigen stekje dat je helemaal kunt inrichten naar jullie eigen wensen.

Heb je een wat groter stukje grond tot je beschikking? Dan kun je ervoor kiezen om een kweekkas in de tuin te zetten. Dan ben je verzekerd dat je groente en fruit beschermd staan en je kunt langer doorgaan met het kweken ervan. Ook is het fijn dat je beschut staat wanneer je wat bij je kroost moet doen.

Kweekkas huwelijkscadeau

Samen je groente en fruit verzorgen

Heb je eenmaal het ideale plekje gevonden voor je groente en fruit? Dan kun je aan de slag met het planten ervan. Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met zaden of met stekjes. Stekjes zijn iets makkelijker omdat ze al ontkiemd zijn en iets minder kwetsbaar. Vervolgens plant je ze en zorg je dat ze voldoende water hebben. Het is belangrijk dat je ze dagelijks in de gaten houdt. Wanneer je ziet dat er onkruid omheen groeit, is het belangrijk dat je dit op tijd weghaalt. Onkruid verstikt het plantje en kan dan niet goed groeien. Geef ze regelmatig water en als je ziet dat er een rot blaadje is, haal je dit weg.

Gezond op je bruiloft

Samen genieten van je groente en fruit

Het mooiste moment, naast jullie bruiloft natuurlijk, is wanneer je ziet dat je moeite en geduld resultaat hebben. Er komen knopjes en ze groeien uit tot prachtige aardbeien, bramen, wortelen, radijsjes of wat je dan ook geplant hebt. Dan is het tijd om ze te plukken en er ook daadwerkelijk van te genieten. Het plukken van je groente en fruit doe je met beleid. Het liefst knip je ze eraf in plaats ze van het plantje af te trekken. Doe dit wel op het juiste moment en niet als ze al overrijp zijn. En dan is het tijd om samen te genieten van wat jullie samen geoogst hebben.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Samen een gezonde start maken

Stralend slank op de mooiste dag van je leven!