Tips voor de perfecte bruidsmake-up « Huwelijk

Tips voor de perfecte bruidsmake-up

Wel of geen visagist?

Een professionele visagist weet als geen ander hoe de sterke punten in jouw gezicht geaccentueerd worden en hoe ze oneffenheden onopvallend camoufleert. Daarnaast beschikt een visagist over beautyproducten van de allerhoogste kwaliteit waardoor jouw make-up ook aan het eind van de dag nog flawless op je gezicht ziet. Het is dus een goed idee om je look in handen van een professional te leggen. Als je jouw huwelijksbudget liever uitgeeft aan de jurk, bloemen of een dj is het juist een goed idee om zelf je make-up te doen en zo wat kosten uit te sparen.

Een verzorgde huid

De basis van een mooie uitstraling is een gladde en verzorgde huid. Door je huid goed te verzorgen krijg je vanzelf een gezonde gloed en ook blijft make-up veel mooier zitten op een gladde huid. Besteed dus in de weken voor de bruiloft extra veel aandacht aan de verzorging van je huid. Dit doe je door je huid dagelijks in de ochtend en avond te reinigen en vervolgens te verzorgen met een hydraterende crème. Gebruik een serum om je huid een extra boost te geven. Een serum werkt sterk hydraterend en voedend en kan onder andere een verhelderende of antioxiderende functie hebben.

Foundation voor een egale basis

Allereerst breng je foundation aan om ervoor te zorgen dat de huid mooi egaal wordt. De foundation zorgt er ook voor dat fijne lijntjes en grove poriën minder zichtbaar zijn. Veel foundations zijn voorzien van een beschermingsfactor tegen de zon en zorgen ervoor dat je huid kan blijven ademen. Probeer voor de bruiloft verschillende kleuren uit zodat je op de dag zelf weet wat de perfecte kleur voor jouw huidskleur is. Als je werkt met een visagist kan deze ook verschillende kleuren met elkaar mengen om de ultieme kleur te vinden.  Breng vervolgens een lichte poeder aan. Deze houdt het glimmen van de huid tegen en zorgt ervoor dat je foundation langer mooi blijft.
Bruidsvisagie foundation
Foto: Angelos Michalopoulos via Unsplash

Concealer

Heb jij de nacht voor je bruiloft niet zo goed geslapen omdat het allemaal toch wel erg spannend is? Je hoeft je geen zorgen te maken om kringen onder je ogen. Met een concealer werk je die donkere kringen zo weer weg. Ook als je er al fris en fruitig uitziet kan een concealer zorgen dat je oogopslag er net wat opener uit ziet. Normaal gesproken kun je het best kiezen voor een kleur die wat lichter is dan je eigen huidskleur. Probeer verschillende concealers uit voor de grote dag, want het kan zijn dat de ondertoon van je huidskleur invloed heeft op de kleur die je het beste kunt gebruiken. 

Ogen en wenkbrauwen

Met je ogen en wenkbrauwen kun je je helemaal uitleven. Kies voor een look die jij mooi vindt en waar je je prettig bij voelt. Hou je bruidsmake-up naturel als je in het dagelijks leven weinig make-up draagt, of pak juist helemaal uit met een glamourous look als je altijd graag experimenteert met make-up. Een goed geaccentueerde wenkbrauw maakt je look af. Je wenkbrauwen geven vorm aan je gezicht en laten je ogen extra spreken. Epileer de wenkbrauwen niet pas de dag van tevoren, maar laat dit ongeveer een week van tevoren doen bij de schoonheidsspecialist. Op je trouwdag kun je deze met een wenkbrauwpotlood nog inkleuren voor de gewenste vorm.

Foto boven: David Thomaz via Unsplash

Reageren

Gerelateerde bedrijven