Trouwfilm: meer dan beelden « Huwelijk

Trouwfilm: meer dan beelden

Het huwelijk is een belangrijke gebeurtenis in het leven die je graag opnieuw wilt beleven en delen met dierbaren en toekomstige kinderen. Een trouwfilm is een goede manier om dit vast te leggen; bewegende beelden en geluid kunnen sfeer en emotie op een manier vereeuwigen die met fotografie onmogelijk is. 

Meer dan een film

Een trouwfilm is meer dan een verslag van een gebeurtenis uit hun leven. Het is een herinnering aan hoe jullie toen in het leven stonden en wat jullie verwachtingen voor de toekomst waren. Vanuit dit besef en door nieuwe ontwikkelingen, zijn de afgelopen jaren meerdere ideeën rondom de trouwfilm ontstaan. Enkele voorbeelden zijn de 'love sory', de 'save the date' en de ‘same day edit’. Erika Buist van Banganimation: “De reacties die wij hierover ontvangen zijn buitengewoon positief. Veel bruidsparen schatten de waarde van deze films minstens even hoog in als de trouwfilm zelf.

Waarom een professional

Iedereen kan een camera vasthouden en iedereen kent wel iemand die de basis van montage weet. Het vergt echter veel meer kennis, inzicht en ervaring dan dat alleen. Om nog maar te zwijgen over apparatuur (professionele camera's, microfoons etc.) en tijd (continu werken tijdens de trouwdag, een arbeidsintensieve montage). Een trouwfilm maken is geen kunst, een goede trouwfilm maken wel.

Tekst: Sjoerd Banga, Banganimation

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

De meest originele huwelijksuitnodigingen maken

Ontwerp je eigen trouwkaarten

Dankzij 5G-netwerk kan iedereen je bruiloft volgen

Liefdevolle woorden eind 2020

Gerelateerde bedrijven