Wat vraag je cadeau voor jullie bruiloft? « Huwelijk

Wat vraag je cadeau voor jullie bruiloft?

Vroeger was het gebruikelijk om servies te vragen als uitzet. Er werd tenslotte een gezamenlijk huishouden gesticht na het huwelijk. Tegenwoordig zijn veel bruidsparen al in servies en inboedel voorzien.

Envelopje

Veel bruidsparen hebben er de afgelopen jaren dan ook voor gekozen om een "envelopje" te vragen (met geld). Meestal werd niet aangegeven waar dit voor gebruikt zou worden. Jammer, want vaak waren bruidsparen wat teleurgesteld omdat ze hadden bedacht dat dit een groot deel van hun bruiloft zou bekostigen, met tegenvallend resultaat. En de gasten vonden het jammer dat het niet helder was waar hun geld aan besteed werd en dat hun cadeau geen blijvende herinnering opleverde voor het bruidspaar.
Cadeautip envelop
Foto: Pexels.com / John-Mark Smith

Tip! Vraagt het bruidspaar om een envelopje, dan is het misschien leuk om het geld op een originele manier te geven. Grappig gevouwen, een spaarpot met kleingeld of een envelop met leuke persoonlijke giveaway of met relatiesgeschenk.

Groot kado

Oplossing kan zijn om een groot kado of doel te bepalen, waar de bijdrage van de gasten voor gebruikt wordt. Ideeën zijn bijvoorbeeld:

  • Een kunstwerk of schilderij

  • Bootje

  • Tuinset

  • Vernieuwd idee: je huwelijksreis!

Unieke huwelijkreis

Het is tegenwoordig mogelijk om gasten een gerichte bijdrage te laten geven aan jullie unieke huwelijksreis! Bij Pluq.nl maak je snel en eenvoudig jullie persoonlijke cadeaupagina voor een mooi huwelijkscadeau. Deze deel je met familie en vrienden, zodat zij jullie de meest onvergetelijke ervaring trouwcadeau geven, namelijk een 'pluQje' van de reis!

Tip! Het is ook leuk om een verrassingsreis te krijgen in de vorm van een cadeaubon van srprs.me.

Door Margot Niewold-Nolten, Magnificent Weddings
Foto boven: Pexels.com /  
Jill Wellington

Desirée Mafait zei:

Super leuke blog en ook zo enorm waar! Dank je wel Margot!! Zo zie je maar weer, een weddingplanner betaald zich op zoveel verschillende manier terug, want door deze tip krijg je vermoedelijk meer cadeau en de dag is ook nog eens tiptop geregeld!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Dit zijn 15 originele huwelijkscadeaus

De allerleukste huwelijkscadeaus om te geven

Trouwen voor een dag

The Love Journal

Gerelateerde bedrijven