Marokko en de liefde « Huwelijk

Marokko en de liefde

Marokko is verleidelijk en indringend. Ze trekt je aandacht door haar vormen, geluiden, contrasten, smaken, geuren en kleuren. Door haar mysterie, haar gesluierde bestaan. En voor wie voor haar valt laat ze langzaam haar sluiers vallen.
Trouwen in Marokko

Marokko is een beetje spannend en relaxed tegelijk. Ze is betoverend als in 1000-en-1 nacht. Ze geeft je het gevoel van ‘hier en nu’ en eeuwigheid door haar sterrenpracht. Ze geeft je een tijdreis door haar oude culturen en tradities. Ze geeft je een warm welkom door haar gastvrije bewoners.
Trouwen in Marokko

Ze voedt je met haar heerlijk geurende maaltijden en haar volborstige wijnen. Ze ontvangt je met open armen in haar bosrijke plekken waar je je kunt laven aan haar schaduw. Ze geeft je een reis door de kosmos door haar maan- en mars landschappen, ze laat je vertragen in haar oases waar de tijd is stilgevallen en het leven zich afspeelt onder een onzichtbare stolp die het lawaai en de haast van de wereld buiten houdt.
Trouwen in Marokko

Marokko geeft je haar woestijnrivieren waar je al dobberend geniet van de wuivende palmen en de lemen Kasbahs aan de oever. En dan geeft ze je de woestijn, misschien wel zo anders dan je je haar had voorgesteld. De vrouwelijke vormen van de duinen die steeds warmere kleuren aannemen naarmate de zon daalt en de eerste sterren zich tonen.
Trouwen in Marokko

Mijn vrouw en ik kijken elkaar aan…. we komen er nu met de kinderen. Weet je nog die eerste keer…. ooit? We voelen nog de zwoele drukte op het beroemde Djemaa el Fnaa plein in Marrakech, de grote rode Parel van het Zuiden. We zien nog de ruige eenvoud van de Hoge Atlas en over de pas heen het weidse uitzicht over de pre-Sahara die voor ons lag.
Trouwen in Marokko

We kijken elkaar aan en rijden weer door de woestijnvlaktes, de bergen om ons heen. Links de besneeuwde toppen van de Atlas en rechts de gerafelde grilligheid van de Saghro, het gebergte van de droogte, waar we ons weer in begeven en ons nogmaals op Mars wanen.

We zien onze nachten weer onder de miljarden heldere sterren. Nachten van een hoorbare stilte waarin we ons verloren in elkaars ogen.

Door Marco Hupkes
Marokko Maatwerk Reizen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Marokko en de liefde

Bruidsmode in andere culturen

De bruiloft van 1001 nachten

Gerelateerde bedrijven