Trends in trouwpakken 2023 « Huwelijk

Trends in trouwpakken 2023

Qua structuur zien we een gemengd beeld van combinaties van materialen, grovere structuur in de stof en een ingetogen glans. Tegelijkertijd krijgen de gladde stoffen weer een beetje meer glans want het klassieke pak maakt zijn come back omdat we doorgeslagen zijn in het beeld dat alles casual moest zijn.
Trouwpak kopen bij New Tailor

Je outfit mag er zijn

Het mag weer wat luxer en bewuster zeker op zo’n belangrijke dag. All out. Een trouwdag, jouw trouwdag mag bijzonder zijn en dus jouw kleding helemaal top. Precies zoals jullie voor je zien. Kleding die bij jou en het moment past.

De trend is nog steeds strak en goed gesneden, tegen een klassiek pak aan maar dan wel in een stof van nu in warme en bijzondere warme tinten als Petrol, donkergroen, bruin, burned orange, vergrijsd beige, taupe en warm beige.

De broek krijgt steeds vaker weer een bandplooi, of twee, een verhoogde band maar loopt nog steeds behoorlijk spits naar beneden. De jas heeft natural shoulders, is iets weggesneden en krijgt veelal paspelzakken. Minimalistisch. Wel zijn de revers breder, ook voor het vest. Jij en je outfit mogen er immers zijn.
Trouwpak kopen bij New Tailor

Formeel en persoonlijk 

Een andere trend die zich doorzet voor trouwpakken gaat een andere kant op. Niet een pak maar de combinatie van een lichtere kleur broek met een geruit vest en daarboven een grover en nonchalanter jasje gaan we ook vaker zien. Minder strak, minder formeel maar zeer gracieus, luxe en uniek. In zo’n combinatie is nog meer persoonlijkheid te leggen omdat je niet een maar drie stoffen hebt die iets over jou zeggen. Wel is het iets minder formeel en dat moet passen bij jou en de dag.

Wat nooit verandert is dat een trouwpak echt iets persoonlijks is en kan zijn als je het op maat laat maken. De voorbereiding van de man voor zijn grote dag is daarom een feest die niet zelden met de getuigen of vader wordt beleefd. Niet alleen als morele support maar bovenal als gezamenlijke voorbereiding op de mooie dag en een mooie outfit. Bij New Tailor ben je altijd welkom voor een orientatieafspraak. Ook kun je hun trouwmagazine downloaden.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Trends in trouwpakken 2024

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Gerelateerde bedrijven