Gewoon een andere Trouwjurk « Huwelijk

Gewoon een andere Trouwjurk

Vier adressen waar je wel terecht kunt als je gewoon een andere jurk wilt: 

1. Vera Wang 
Niet voor niets trouwt het gros van de sterren in een trouwjurk van Vera Wang: de bruidsmode van deze gevestigde ontwerpster is altijd al vooruitstrevend geweest. 
Een bruidsjurk van Vera Wang kost een paar (of liever gezegd: een heleboel) duiten, maar dan heb je wel echt bijzonder bruidscouture. Vera’s ontwerpen onderscheiden zich doordat ze elegant zijn, maar toch ook simpel en modern. 
Één minpuntje: voor een couture bruidsjurk van Vera zul je wel naar Amerika moeten reizen. 

2. Mart Visser 
Mart Visser is misschien wel de populairste Nederlandse couturier. BN'ers als Dyanne Beekman, Chazia Mourali, Quinty Trustfull en Ellemieke Vermolen zijn fan van de ontwerper en dragen zijn creaties geregeld op de rode loper. 
Logisch dus ook dat, aangezien Mart Visser ook bruidsmode ontwerpt, veel sterren voor de trouwjurken van Mart gaan. En die bruidsmode is bijzonder. Overwegend wit, maar met mooie silhouetten, vernieuwende details en tevens een nieuwe kijk op bruidsaccessoires, zoals de sluier. Kortom: met een trouwjurk van Mart Visser weet je dat er op je trouwdag geen twijfel over mogelijk is wie de bruid is.


3. Assepoester Trouwjurken
Assepoester Trouwjurken in Arnhem is net wat meer rebels dan de gemiddelde bruidsmodezaak in Nederland. Niet alleen als winkel; ook de collectie van dit bruidshuis bestaat uit een ander type bruidsjurken. Zo bestaat het grootste deel van hun assortiment uit gekleurde trouwjurken, wat vrij bijzonder is voor een bruidsmodewinkel. Andere soorten bruidsmode waar Assepoester zich in specialiseert zijn korte trouwjurken, broekpakken om in te trouwen en de simpele trouwjurk, bijvoorbeeld voor een bruiloft op het strand. Stel je wel in op de soms overweldigende drukte in de (kleine) winkel: er is veel, maar het is vaak dringen om een paskamer.


4. Vintage
Wil je echt een unieke trouwjurk, dan raden we je aan om het pad van de vintage trouwjurken te kiezen. Vintage is one-of-a-kind, anders en heeft vaak ook een knipoog naar een bepaald tijdperk of een bepaalde stijl. Zeker voor een themabruiloft kun je hele leuke trouwjurken vinden in vintagewinkels, op markten en via internet. Het is even zoeken en je moet er het geduld voor kunnen opbrengen, maar lukt ‘t, dan heb je ook écht een uniek, bijzonder exemplaar.

Foto: uit de collectie van Assepoester Trouwjurken

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Kleding voor de bruidskinderen

De bruidsmode trends voor 2023

Gerelateerde bedrijven