Wat draagt de bruidegom? « Huwelijk

Wat draagt de bruidegom?

Vaak kiest de bruid als eerste haar trouwjurk en past de bruidegom zijn pak daar op aan. Dit kan door middel van een derde persoon (de bruidegom mag de jurk immers vaak nog niet zien), maar de kleur van het overhemd of de stropdas kunnen jullie ook afspreken of afstemmen op de themakleur.

Het trouwpak

De meeste mannen trouwen in een maatpak. Hiermee kun je variëren in kleur; bijvoorbeeld zwart, grijs, (donker)blauw of wit, lengte en tweedelig/driedelig. Ook een smoking (black tie) of een rokkostuum (white tie) zijn opties voor de man. Zorg in ieder geval dat duidelijk is wie de bruidegom is en dat je er dus net even anders uitziet (en uitspringt!) dan de andere heren in pak.
Trouwpak - Foto: Juliantien Fotografie

Tip! Tijd voor de zoektocht naar het juiste trouwpak? Zorg dat zowel de broek als de bovenkant van je trouwpak goed en niet te strak zitten, bij staan en bij zitten, maar ook wanneer het jasje volledig dicht geknoopt is. Aarzel niet om te vragen om hulp bij speciaalzaken bij het vinden van de juiste maat.

Net even anders

Past een traditioneel trouwpak niet bij jou? Is het je allemaal te netjes en teveel? Match een net jasje dan eens met een stoere jeans, draag als finishing touch een zonnebril, horloge of bretels of ga voor een paar nette sneakers onder je trouwpak. Ook leuk is een strikje in plaats van een stropdas.
Trouwpak - Foto: Juliantien Fotografie

Accessoires

De accessoires van de bruidegom moeten goed bij elkaar en het trouwpak passen. De sokken moeten matchen met de kleding en de riem en schoenen dienen bij elkaar te passen, anders wordt het geheel te druk.

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: Juliantien Fotografie

Wensballonnen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Trends in trouwpakken 2024

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Een onvergetelijke bruiloft met een op maat gemaakt trouwpak van Michael&Giso

Gerelateerde bedrijven