Met wie zoek jij je trouwjurk uit? « Huwelijk

Met wie zoek jij je trouwjurk uit?

Wordt het mannelijke humor, zusterlijke zorg of maken jullie er een klein feestje van met een stel vriendinnen, een trouwjurk uitzoeken is soms lastig, maar ook enorm genieten!

Moeder/vader

Wie kent je nou beter dan je eigen ouders? Je moeder weet waarschijnlijk precies wat jij mooi vindt en wat bij je past en is dus dè persoon om jou advies te geven. Ben jij juist een vaderskindje? Helemaal goed, want mannen zijn vaak lekker eerlijk. Als pa niet overmand is door emoties tenminste.

Schoonmoeder

Hoewel je schoonmoeder je misschien niet zo goed kent als je eigen moeder, kan ze daardoor juist objectiever vertellen wat je wel en niet staat en -ook niet onbelangrijk- wat past bij het pak van je aanstaande.

Zus/schoonzus

Heb je een goede band met je zus of schoonzus, dan wil je haar vast meevragen. Ook wanneer je elkaar niet zoveel ziet, is dit echt een moment dat er toe doet en jullie beiden niet snel zullen vergeten. Ook kunnen zussen vaak eerlijk en open tegen elkaar zijn.

Vriendinnen

Neem je een groepje vriendinnen mee, combineer het uitzoeken van dè jurk dan met een lunch of high tea en het kan bijna niet anders dan een feestelijke dag worden.

Broers, zwagers of mannelijke vrienden

Ben je eigenlijk niet zo van het tutten en trutten of ben je bang voor veel 'ooooh's, maar weinig knopen doorhakken en eerlijk commentaar, vraag dan (ook) eens een man mee. Mannen zijn vaak praktisch ingesteld en duidelijk. Kom je niet tot je recht in een bepaalde jurk, dan zal een man dat meestal zeggen.

Tip! Neem niet teveel mensen mee. Naast dat het de pasmiddag druk en onoverzichtelijk maakt (en je moet tenslotte een keuze maken), is het ook leuk als de jurk voor de meeste mensen nog even een verrassing blijft.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Koonings Bruidsmode

KayaSieraden

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Kleding voor de bruidskinderen

De bruidsmode trends voor 2023

Gerelateerde bedrijven