Je trouwjurk aan de wilgen « Huwelijk

Je trouwjurk aan de wilgen

Jouw jurk opnieuw gebruiken op een ander bijzonder moment in je leven is super speciaal. Zo kun je met de stof een wieg bekleden voor jullie kindje. Ook kun je van de sluier een hemeltje naaien. Of laat van jouw trouwjurk een dierbaar doop- of communiejurkje maken voor je baby of dochter. Ook leuk, laat jouw trouwjurk veranderen in een mooie avondjurk of bekleed je trouwalbum met de stof.

Een mooi plekje

Kun je het niet over je hart verkrijgen om je jurk weg te doen, stel hem dan tentoon op een paspop of lijst hem in. Vind je dit er een beetje griezelig uitzien, dan kun je het speelser maken door er meerdere onderdelen van de bruiloft bij in te lijsten, zoals de stropdas van de bruidegom, een trouwkaartje, versiering, of de menukaart.

Tip! Heb je geen ruimte voor een paspop, maar verdient jouw trouwjurk wel een bijzonder plekje, overweeg dan eens om een miniversie van de jurk te laten maken.

Trash the dress

Nog één keer los in je chique jurk en al die dingen doen die tijdens de eerste shoot niet konden? Laat te gekke foto's maken in een fontein, een berg met bladeren, de zee, een modderplas, of ga aan de gang met verf. Alleen geschikt voor stoere meiden!

Doe afstand

Ben jij makkelijk in afstand nemen, dan kun je de jurk na de bruiloft natuurlijk weggeven of verkopen voor een extra zakcentje. Wil je iets goeds doen met jouw jurk, geef hem dan aan een goed doel.

Heb je toch besloten om je jurk gewoon (netjes) te houden, overweeg dan om ieder jaar een foto te maken met je jurk aan of plan een fotoshoot met vriendinnen in jullie trouwjurk. Zo ligt je jurk niet alleen maar te liggen.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: We Capture

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Kleding voor de bruidskinderen

De bruidsmode trends voor 2023

Waarom bretels de perfecte mode accessoires zijn bij een huwelijk

Wat te dragen op een bruiloft?

Gerelateerde bedrijven