Zeg ‘nee’ tegen namaaktrouwjurken! « Huwelijk

Zeg ‘nee’ tegen namaaktrouwjurken!

Helaas biedt het alleen geen enkele garantie dat de jurk in kwestie ook daadwerkelijk een designer trouwjurk is. Bruiden in spe worden online namelijk steeds vaker geconfronteerd met oplichters die namaakjurken verkopen. De jurken worden aangeboden als trouwjurken van een bekend merk, terwijl ze dat feitelijk niet zijn. Maar waar moet je nu op letten als je online op zoek gaat naar de jurk van je dromen? Merkbeschermingsbedrijf MarkMonitor geeft tips.

Prijs

Als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Oplichters zijn slim en daarom moet een aanstaande bruid op haar hoede zijn. Als een website een jurk aanbiedt voor een prijs die de helft lager is dan op de officiële website, dan kun je er bijna zeker van zijn dat het hier om een namaakjurk gaat. Ga daarom altijd op zoek naar de adviesprijs. Zelfs bij een korting van slechts 20% is het verstandig om na te gaan of de website betrouwbaar is. Oplichters weten dat het soms overtuigender is om een jurk tegen een lagere korting aan te bieden.

De website

Sommige websites zien er op het eerste gezicht erg professioneel uit, maar fraudeurs gaan vaak minder zorgvuldig om met de 'Over ons'- of 'Veelgestelde vragen'-pagina's. Let ook op de bezorginformatie en het vestigingsadres. Wanneer het adres op de website niet overeenkomt met de vestigingsplaats van de ontwerper moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Zoek daarnaast naar de leveringsvoorwaarden. Onbetrouwbare websites zullen hier weinig aandacht aan besteden. Wanneer je uiteindelijk overgaat tot een aankoop, let dan op het ‘slotje’ in de browserbalk. Als je deze ziet, weet je zeker dat je de jurk op een veilige manier betaalt.

Retourbeleid

Betrouwbare websites informeren de consument vooraf altijd uitvoerig over het retourbeleid om ontevreden klanten te voorkomen. Wanneer de jurk bij ontvangst beschadigd is of niet blijkt te passen, wil je deze natuurlijk zonder problemen terug kunnen sturen. Bonafide websites bieden de mogelijkheid de bestelling te annuleren of de jurk terug te sturen.

Privacybeleid

Oplichters nemen vaak niet de tijd om een duidelijk privacybeleid op te stellen. Dus wees gewaarschuwd wanneer dit niet te vinden is op de website. Wordt het privacybeleid wel op de website beschreven, let dan op een heldere en beknopte beschrijving. Spelfouten en gebrek aan detail in de tekst zijn extra redenen om alert te zijn.

Reputatie

Het kan nooit kwaad om de naam van de website in combinatie met de term ‘oplichting’ in te typen in een zoekmachine. Hierdoor kom je er snel achter of de verkoper voorkomt op één van de websites die waarschuwen voor oplichters. Een gewaarschuwde bruid telt immers voor twee.

Controleer het webadres

‘Cybersquatting’, oftewel het illegaal gebruiken van een merknaam in een domeinnaam, komt steeds vaker voor. Controleer daarom altijd het adres in de browserbalk wanneer je een website bezoekt. Behalve op spelfouten moeten bruiden letten op de ‘s’ in https://. Deze letter geeft aan dat het een beveiligde website is. Sommige grote merken hebben speciale pagina’s op de website waarop klanten kunnen controleren of bepaalde verkopers toestemming hebben om hun merken te verkopen.

Online marktplaatsen en veilingsites

Ook op online marktplaatsen en veilingsites worden designer bruidsjurken te koop aangeboden, en ook hier zijn namaakjurken in omloop. Winkel daarom alleen op de bekende marktplaatsen en veilingsites en ga op zoek naar de beoordelingen van de verkoper voordat je overgaat tot een aankoop.

Door met een kritische blik naar online aanbieders van bruidsjurken te kijken, kun je dus een hoop teleurstelling voorkomen. Wees alert bij het online winkelen voor je trouwjurk, zodat je ervan verzekerd bent dat je op je trouwdag kunt stralen in de jurk van je dromen.

Bruidsmodezaak

Tot slot nog een advies van Huwelijk.nl. Online oriënteren is leuk, maar er gaat toch echt niets boven de beleving van het passen in een echte bruidsmodezaak. Neem een select groepje dierbaren mee, die het eerlijk zullen zeggen als iets niet staat en luister goed naar de verkoopsters van de bruidsmodezaak. Zij weten waar ze over praten. Ook hier is het weer van belang dat je wel naar een goede, betrouwbare bruidswinkel zodat je niet met een kluitje in het riet wordt gestuurd.

Bruidsmagazine

wiesa van Bavel zei:

verkopen jullie ook kleding voor vader en moeder van de bruidegom? MVG, Wiesa van Bavel

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Kleding voor de bruidskinderen

De bruidsmode trends voor 2023

Gerelateerde bedrijven