Koud! Wat trek je aan over je jurk? « Huwelijk

Koud! Wat trek je aan over je jurk?

De herfst en winter kunnen geweldige trouwmaanden zijn, maar ze staan nou niet bepaald bekend om hun behaaglijke temperaturen. Op je tanden bijten en je mooiste (trillende) glimlach opzetten voor de foto werkt misschien op de dag zelf, maar wanneer je later met een zware verkoudheid op bed ligt heb je spijt als haren op je hoofd. Dus wat zijn je warmere opties?

Wat?

Gelukkig zijn er genoeg mooie mogelijkheden. Zo kun je een stola of cape gemakkelijk even om doen wanneer je het koud hebt en weer af doen als je met de voetjes van de vloer gaat in een warme feestruimte.

Speciale korte jasjes of bolero's zijn ook populair. Soms kun je ze ook na je bruiloft nog gebruiken en er is genoeg keuze qua materialen; denk bijvoorbeeld aan winters wol, chique nepbont, mooi satijn of sexy kant. Ben je echt geen jasjes- of hesjes-type? Ook lange handschoenen helpen iets en jurken met mouwtjes zijn er tegenwoordig heel mooi en stijlvol.

Tip! Imitatie bont is niet meer te onderscheiden van echt. Gevolg: een goed gevoel én een heerlijk warm en stylish bontje om je schouders. Ideaal!

Waar?

Je kunt gaan voor een officieel bruidsjasje, of verder kijken bij 'gewone' winkels. Voordeel is dat je in deze tijd van het jaar veel keuze hebt in stola's, jasjes en capes. Denk van te voren goed na over wat je wilt en doe inspiratie op op websites van bruidsmodezaken en in magazines. Maar probeer daarnaast ook gewoon veel uit. Je jasje hoeft niet dezelfde kleur te hebben als je jurk, maar het moet wel de perfecte match zijn.

Door Rinske van Rootselaar

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Kleding voor de bruidskinderen

De bruidsmode trends voor 2023

Gerelateerde bedrijven