Je eigen trouwjurk ontwerpen « Huwelijk

Je eigen trouwjurk ontwerpen

Bruiloften worden steeds persoonlijker. Dat geldt voor accessoires, de dagplanning, de muziek, maar natuurlijk ook voor dè grote eye-catcher: jouw eigen droomjurk.

Voorbereiding

Kijk in magazines, zoek op internet, maak schetsen of een fotocollage en bezoek bruidsmodeshows en bruidswinkels. Pas veel jurken en kijk welk model en wat voor kleur jou staat, want je eigen bruidsjurk bedenken en (laten) maken, is niet zo gemakkelijk als het klinkt.

Tip! Ook leuk voor in je research-proces, kijk op www.weddingdresscreator.com en probeer online eens wat uit qua jurken.

Het maak-proces

Misschien ben je zelf erg handig en creatief. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om jouw trouwjurk daadwerkelijk van het begin tot het einde zelf te maken. Hoe geweldig en speciaal is dat: je eigen gemaakte jurk!

Het is echter bijzonder moeilijk vakwerk en je jurk moet precies op maat zijn, dus ben je niet zo goed met de naaimachine, dan is het waarschijnlijk niet zo'n goed idee. Ga naar een designer en maak dan duidelijke afspraken over het budget en je ontwerp. Zorg dat je ontwerper precies weet wat jij wilt en laat hem dit uittekenen. Zitten jullie precies op één lijn, dan is het een fantastisch proces!

Trouwen in je moeders trouwjurk

Over persoonlijke bruiloften gesproken: helemaal uniek is het natuurlijk om in je moeders trouwjurk te trouwen. Maar stijlen veranderen en vaak is je moeders jurk niet meer helemaal van deze tijd. Het is dan ook super leuk om de jurk waarin je moeder getrouwd is, door een ontwerper of coupeuse te laten aanpassen en vermaken op de hedendaagse mode. Zo trouw je hip en enorm persoonlijk.

Door Rinske van Rootselaar

Ontwerp zelf je trouwkaarten!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Kleding voor de bruidskinderen

De bruidsmode trends voor 2023

Gerelateerde bedrijven