De wereld van de bruidslingerie « Huwelijk

De wereld van de bruidslingerie

Halter-beha's, de strappless variant, het korset, of een bijna onzichtbaar exemplaar; lingerie heb je van chique tot sexy en van stoer tot ietwat tuttig. Kijk goed wat bij jou en je jurk past, wat lekker zit en natuurlijk wat mooi staat.

Het bovenlichaam

Het korset is erg populair onder de trouwjurk. Alles zit stevig en op zijn plek en het staat bijzonder sexy. Het legt mooi het accent op je borsten en houdt je buik juist strak.
Of het lekker zit is echter een tweede. Zorg dat een korset goed past en niet zo strak zit dat je je niet meer normaal kunt bewegen. Een korset is prachtig, maar kunnen dansen is ook een must.

Daarnaast heb je beha's met allerlei soorten bandjes. In de nek, kruislings op de rug, rechttoe rechtaan bandjes over de schouder of helemaal geen bandjes, zoals bij een strappless beha, of een beha die je vast kunt plakken. Kijk hiervoor goed naar de jurk. Wat staat het mooiste en past het beste.

Het onderlichaam

Een slip, string of hotpants, het kan allemaal, maar houd ook hier je trouwjurk goed in het oog. Zit hij strak of juist los? Zie je de lijntjes van jouw ondergoed onder je jurk? En blijft die mooie kleur onzichtbaar voor de buitenwereld?

Sexy extra's zijn natuurlijk de kousenband of een paar jarretels. Die kunnen net de kers op de taart zijn. Kies hoe dan ook iets wat bij jou past en waar je je mooi in voelt en probeer te voorkomen dat je iets ouds en bekends uit de kast trekt.

Tip! Ga voor bruidslingerie in de eerste plaats naar een bruidsmodezaak of speciaalzaak. Het mooiste zou zijn als je meteen kunt zien hoe dat korset bij die trouwjurk staat. Heb je een lager budget voor bruidslingerie, maar wil je toch leuk voor de dag komen? Kijk dan eens bij een 'gewone' lingeriewinkel.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Naadloze stringbody uit de Penrose collectie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwjurken voor elk seizoen: Vind jouw perfecte match!

Kleding voor de bruidskinderen

Lingerie: De mooiste en beste keuze voor onder jouw bruidsjurk

De bruidsmode trends voor 2023

Gerelateerde bedrijven