Zwanger trouwen; wat doe je aan? « Huwelijk

Zwanger trouwen; wat doe je aan?

Bijna iedere trouwjurk is passend te maken voor een zwangere bruid. De vraag is of je met je mooie, zwangere buik wilt showen, of dat je je beginnende buikje nog even geheim wilt houden. Ben je nog maar kort zwanger wanneer je je jurk uitzoekt, gebruik dan een 'pasbuik', zodat je meteen kunt zien welke trouwjurk straks het beste zal staan. Ook is het verstandig om wat vaker te passen. Je buik zal snel groeien!

Bruidslingerie

Koop je bruidslingerie niet te vroeg, want ook je borsten zullen groeien gedurende de zwangerschap. Te strak of oncomfortabel zittende lingerie is niet prettig op je grote dag. Ga daarom voor een combinatie van mooi en lekker zittend ondergoed.

Schoenen

Trouwschoenen moeten mooi zijn, maar ook vooral lekker zitten als je zwanger bent. Na een aantal maanden zwangerschap zijn hakken niet verstandig meer. Kies dus voor mooie, stijlvolle trouwschoenen zonder of met een wat lagere hak en koop ook je schoenen niet te vroeg, want je voeten kunnen opzwellen gedurende de zwangerschap.

Tip! Vraag de barman om jouw aangepaste, op champagne lijkende drankje niet al te opzichtig in te schenken wanneer je nog even geheim wilt houden dat je zwanger bent. Zo zal niemand zich afvragen wat er speelt. Tenzij je net iets te duidelijk sprankelt, natuurlijk ;)

Conclusie: wees lief voor jezelf, je lichaam en je baby. Hoe mooi en stralend je er ook uitziet, niemand heeft er wat aan als je jurk te strak zit, je schoenen te hoog zijn of je lingerie er voor zorgt dat je het constant benauwd hebt. Geniet dus in (zwangerschaps-)stijl en pak daarnaast regelmatig een rustmomentje.

Door Rinske van Rootselaar

Je bent zwanger, en daar ben je natuurlijk erg trots op! Je wilt je buik extra accentueren. Buikbanden zijn de ideale uitkomst om er hip en mooi uit te zien. Buikbanden.com biedt een uitgebreide collectie. Je kunt hier zelfs je eigen band ontwerpen.

Positiekleding Zalando

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Kleding voor de bruidskinderen

De bruidsmode trends voor 2023

Gerelateerde bedrijven