Trouwjurk uitzoeken « Huwelijk

Trouwjurk uitzoeken

Vaak heb je al een plaatje in je hoofd van dé trouwjurk, maar haar vervolgens vinden is stap twee en dan moet de jurk in kwestie ook nog bij je figuur passen. Of misschien weet jij juist nog helemaal niet wat je wilt en zie je door de huwelijksbomen het bos niet meer. Geen zorgen. Shoppen voor je trouwjurk is een proces. Een leuk proces!

Kiezen

Ga niet over één nacht ijs. Van strapless tot klassiek en van kleurrijk of vol tierelantijntjes, tot rustig en statig. Er kan momenteel een hele hoop en dat maakt je keuze niet makkelijker. Oriënteer je daarom al voordat je op pad gaat. Kijk in tijdschriften, naar modeshows, op bruidsmodesites.

Ben je eenmaal klaar voor het echte werk, probeer dan verschillende jurken, in verschillende stijlen. Misschien staat die ene geweldige jurk die jij had gezien eigenlijk vooral mooi bij die bekende Nederlander van dat plaatje en blijkt een andere jurk jouw droomjurk.
Neem een select groepje dierbaren mee, die het eerlijk zullen zeggen als iets niet staat en luister goed naar de verkoopsters van de bruidsmodezaak. Zij weten waar ze over praten. Ga wel naar een goede, betrouwbare bruidswinkel zodat je niet met een kluitje in het riet wordt gestuurd.

Wat past bij jou

Kijk naar je figuur. Wil je niet dat je vollere billen opvallen, zorg dan voor een opvallend lijfje. Mogen jouw benen juist gezien worden, ga dan bijvoorbeeld voor een korte jurk. Ben je niet tevreden over je armen, dan kun je voor mouwtjes gaan of een jasje dragen.

Tip! Luister naar je gevoel en neem de tijd voor je zoektocht. Wil je er nog even over nadenken, doe dat dan gewoon! Denk niet dat je iemand teleurstelt en voel je niet schuldig, omdat ze al zo'n tijd met je bezig zijn. Je jurk moet voor jóú perfect zijn.

Door Rinske van Rootselaar
Afbeelding: Très Chic

Trouwartikelen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Kleding voor de bruidskinderen

De bruidsmode trends voor 2023

Waarom bretels de perfecte mode accessoires zijn bij een huwelijk

Gerelateerde bedrijven