Trouwjurk pasfestijn « Huwelijk

Trouwjurk pasfestijn

Een ander die vaak van jongs af aan al over jouw jurk droomt, is je moeder! Een super gelegenheid dus om er samen op uit te gaan en die ene jurk te vinden. Handig om je van tevoren te oriënteren. Knip plaatjes uit de bruidsbladen en maak een moodboard om je een beeld te vormen van wat je mooi vind. Ook handig straks voor de verkoopster.

Afspraak maken

In een bruidsmodezaak  hangen namelijk zo enorm veel jurken, dat het prettig is haar een idee te geven van wat je wilt. Maak van tevoren (een maand of zes voor de bruiloft) even een afspraak, zodat ze weten dat je komt en ze ook echt de tijd voor je hebben. Niets is zo leuk om uitgebreid te passen en kijken! Probeer niet te veel ‘kijkers’ mee te nemen. Hoe meer mensen, hoe meer meningen en de jouwe is de enige die telt. Ja, ook als je moeder je jurk betaalt! Ze koopt daarmee niet jouw smaak, wel jouw droomjurk.

Er verzorgd uitzien

Als je de jurk der jurken gaat passen is het wel zo mooi als je je lingerie aanpast aan de gelegenheid: wit of huidkleurig dus in de meeste gevallen. De verkoopster helpt je trouwens negen van de tien keer met het verkleden. Het zijn soms ingewikkelde jurken met bijpassende prijskaartjes dus nemen ze liever geen risico’s.

Ook slim om wat meer aandacht te besteden aan je make-up en kapsel. Zo’n superjurk staat toch net iets mooier als je er verder ook verzorgd uitziet en het geeft je een beter beeld van hoe je er straks op je bruiloft uit kan zien. Enneh, vergeet je camera niet. Als je een aanbetaling doet, mag je meestal een foto maken en dat is wel zo leuk als je nog maanden moet wachten tot je hem weer aankan!

Door Ghislaine van Delden
Foto: Defining Moments Photography 

Ontwerp zelf je trouwkaarten!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Kleding voor de bruidskinderen

De bruidsmode trends voor 2023

Waarom bretels de perfecte mode accessoires zijn bij een huwelijk

Gerelateerde bedrijven