Trouwen in het buitenland « Huwelijk

Trouwen in het buitenland

Er zijn ontzettend veel schitterende plekjes op deze aardbol, die zich perfect lenen voor een trouwerij. Toch zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten als je trouwt op een bestemming, die niet naast de deur ligt. Zo zullen misschien niet alle gasten kunnen komen. 

Schijn bedriegt
Hoe perfect een locatie er op plaatjes of in je herinneringen ook uit mag zien, boek altijd een weekendje trouwlocatie, voor je een definitief besluit neemt. Soms zijn er dingen veranderd, of ziet het er in het echt allemaal net iets anders uit. Vergeet ook nooit te vragen of er misschien verbouwingen, of festiviteiten plaatsvinden rond jouw huwelijksdag.
Contacten in ‘jouw land’ zijn dan ook geen overbodige luxe. Neem bijvoorbeeld contact op met de ambassade. Dit kan een hoop misverstanden voorkomen. 

Research
Het is sowieso belangrijk om alles goed uit te zoeken. In een ander land gelden andere regels. Zorg dat je die kent. Maar denk ook een eventuele vaccinaties, verzekeringen en natuurlijk het klimaat. In een land waar het altijd mooi weer lijkt, kan het in sommige perioden óók flink spoken. 
Ook is het belangrijk om rekening te houden met cultuurverschillen. Ieder land heeft zijn eigen regels en gewoontes. Zo kan het zijn dat de gerechten die jij hebt bedacht, helemaal niet te krijgen zijn in het land waar jij gaat trouwen. Verder kijken dan Nederland, kan de meest verrassende plekjes opleveren, maar zorg dat je van te voren goed weet waar je heen gaat.

Door Rinske Bosma

 De trouwhoofdstad van de wereld is Las Vegas. Hier geven jaarlijks meer dan 100.000 stellen elkaar het jawoord. Trouwen in Las Vegas doe je in één van de vele weddingchapels.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwbibbers

De meest romantische bestemmingen van Europa

Op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw huwelijksreis?

Dit zijn de mooiste huwelijksreisbestemmingen binnen Europa

Gerelateerde bedrijven