Hoeveel mag jullie trouwdag kosten? « Huwelijk

Hoeveel mag jullie trouwdag kosten?

En jij maar denken dat een bruiloft duur is. Nu is dat in sommige gevallen ook wel het geval. Zo gaven Kate Moss en Jamie Hince een slordige 1 miljoen pond uit aan hun huwelijksfeest. Maar dan heb je het ook over een driedaagse bruiloft met artiesten als Snoop Dogg en Iggy Pop. Wij verwachten niet dat dit stel en andere showbizpaartjes, als Jim Bakkum en Bettina Holwerda of Rafaël en Silvie van der Vaart (voor tweede keer getrouwd in Las Vegas) hebben meegestemd op de poll van juni 2011. Dan was de uitslag van ‘Hoeveel mag jullie trouwdag kosten?’ wellicht anders uitgevallen.

Je mag het best eens groots vieren dat je samen zo gelukkig bent. Op je huwelijksdag haal je alles uit de kast om met iedereen die belangrijk voor jullie is, jullie geluk te delen. Omdat niet iedereen kan beschikken over een enorme bruidsschat, zijn er steeds meer stelletjes die speciaal voor hun trouwdag gaan sparen.
Het is handig om vooraf een checklist samen te stellen met daaraan een budget gekoppeld. Je zult in de voorbereiding dan misschien lastige keuzes moeten maken, maar komt minder snel voor verrassingen te staan. 

Gaat jullie bruiloft meer dan € 5000,- kosten, dan is het niet onverstandig om dit te laten verzekeren. Er kan immers altijd iets misgaan. Je hebt nu eenmaal niet alles in de hand. Jij, je partner, een getuige of een van de ouders kunnen ziek worden. Of misschien wordt de gereserveerde accommodatie onbruikbaar. Daar is niets aan te doen. Behalve dan het afsluiten van een bruiloftsverzekering. Dan zijn in elk geval de financiële gevolgen goed afgedekt. 

De uitslag van de poll van juni 2011 is:

Hoeveel mag jullie trouwdag kosten?
meer dan € 20.000,- 18%
€ 12.500 tot € 20.000,- 19%
€ 5.000,- tot € 12.500,- 32%
minder dan € 5000,- 31%

Reageren

Gerelateerde artikelen

Sparen voor je bruiloft? Bespaartips die je helpen sneller te sparen

Verzeker je trouwdag

Beste advies: begin op tijd

Ondertrouw en getuigen