Zwanger trouwen « Huwelijk

Zwanger trouwen

De tijd waarin zwangere vrouwen bescheiden en onopvallend moesten trouwen is voorbij. Je verwacht een kindje en daar mag je trots op zijn! Je hoeft je buik dus niet langer te verhullen voor de buitenwereld en kunt dubbel stralen van geluk. Het feit dat jullie kind op al jullie trouwfoto’s staat, maakt je vast en zeker nog happier.

Wat doe je aan?

De uitdaging is het vinden van een mooie, praktische trouwjurk. Vooral omdat je moet inschatten hoe je lichaam er over tijdje uitziet. Gelukkig is dit voor bruidsmodewinkels geen enkel probleem. Zij hebben hier wel vaker mee te maken. Wanneer je je trouwjurk kort voor de trouwerij laat vermaken, weet je zeker dat je er op de grote dag op en top uitziet, in een jurk die lekker zit. 

Dat laatste is minstens zo belangrijk, wanneer je zwanger bent. Kies daarom altijd voor een stof die ademt en zorg ervoor dat je jurk niet te strak zit. Vergeet daarbij de ouderwetse regels en kies je eigen kleur. Wit, gebroken wit, of een opvallende kleur, het mag tegenwoordig allemaal!

Schoenen

Als zwangere bruid is het, zowel voor je comfort, als voor je veiligheid, niet verstandig om voor hoge hakken te kiezen. Je zult ten slotte een groot gedeelte van de dag en nacht moeten staan. Er zijn geweldige schoenen, die zowel schitterend staan, als comfortabel zitten. Dikkere, lagere hakken beschermen je enkels beter en zorgen dat je voeten minder zeer gaan doen. 

Sowieso is het beter om het kopen van de bruidsschoenen uit te stellen tot kort voor de grote dag. Voeten zwellen vaak op tijdens de zwangerschap en dat prachtige paar past dan misschien minder goed. Ook handig, koop twee paar schoenen. Wanneer het officiële gedeelte voorbij is, ruil je je mooie paar om voor beter zittende exemplaren. Je zult echt de eerste niet zijn die van schoenen wisselt!

Eten en drinken

Het is belangrijk dat je voldoende eet en drinkt wanneer je zwanger bent. De champagne en stukjes zachte kaas kun je beter laten staan, hetzelfde geldt voor zeevruchten en salades waar rauwe ei in zit. Zorg daarnaast dat alles goed gekoeld is, ook wanneer het al even op tafel staat. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven. Alcoholvrije champagne is net zo lekker.

Of kijk eens op Happydrinks.nl. Hier kun je recepten downloaden van de heerlijkste alcoholvrije drankjes, waaronder een serie 0% cocktails van Pierre Wind. Praat met je dokter over wat goed en slecht is voor de baby. 

Waar en wanneer

Zorg dat de locatie, ook met een dikke buik, gemakkelijk te betreden is. Het is het handigst als er niet teveel trappen en opstapjes zijn. Daarnaast is een plek waar je je even vijf minuutjes terug kunt trekken, geen overbodige luxe. Schaam je niet als je zo nu en dan even moet zitten, je gasten zullen het wel begrijpen. Tegenwoordig zijn er tal van trouwlocaties waar je de gehele trouwdag door kunt brengen. Dus van burgerlijk huwelijk tot de huwelijksnacht in de bruidssuite.

Dokters raden stellen die een baby verwachten aan te trouwen tussen de derde en zevende maand van de zwangerschap. Daarnaast zijn het voor- en najaar ideaal. Het belangrijkste is uiteindelijk om te genieten. Het is jullie dag.

Door Rinske Bosma

 Je bent zwanger, en daar ben je natuurlijk erg trots op! Je wilt je buik extra accentueren. Buikbanden zijn de ideale uitkomst om er hip en mooi uit te zien. Buikbanden.com biedt een uitgebreide collectie. Je kunt hier zelfs je eigen band ontwerpen.
 Als je dan toch bezig bent met ontwerpen, kijk dan ook eens op Sorprentas.com. Hier kun je (baby)shirts voorzien van eigen tekst en illustraties.  

www.aanzee.com

Reageren

Gerelateerde artikelen

Wegwerpcamera voor je bruiloft

Trouwbibbers

5 Tips voor een feestelijke zwangerschapsoutfit

Koop het ideale huwelijkscadeau

Gerelateerde bedrijven