Sweet dreams, zo kiezen jullie de beste boxspring! « Huwelijk

Sweet dreams, zo kiezen jullie de beste boxspring!

Met deze tips kiezen jullie de beste boxspring voor de meest fijne slaapervaring, elke dag weer!
 

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Voor de bruiloft heb je wellicht al flink wat knaken uitgegeven en daarom wil je niet te veel betalen voor je nieuwe boxspring. Daarom zoek je er in de eerste plaats een met uitstekende kwaliteit. Op DeBeste.com vind je een overzicht van de best geteste modellen van het moment voor iedere doelgroep, van de beste koop tot ideale elektrische boxspring, maar ook het populairste goedkope model van het moment. Zo kun je eenvoudig vergelijken op basis van onder meer de onderstaande factoren.
Bruidssuite Hotel
 

Comfort van de matrassoort

Er zijn verschillende soorten matrassen die allen een andere ligervaring geven. Zo heb je bijvoorbeeld koudschuim, wat relatief wat tegendruk en steun biedt. Traagschuim daarentegen vormt goed naar je lichaam, waardoor je er als het ware erg diep in wegzakt en je een soort van zwevend effect ervaart. Pocketveer matrassen zijn opgebouwd uit verschillende pockets die per lichaamsdeel een andere tegendruk geven. 
 
Per type matras varieert de kwaliteit en bouw ook weer. Verder is de keuze voor een type matrassoort een persoonlijke keuze. Er zijn ook bedden waar je beide kanten kunt laten verschillen in hardheid, wat goed van pas komt als de ene persoon zwaarder is dan de andere. Zo voorkomen jullie dat je naar elkaar toe rolt tijdens het slapen. Al met al een persoonlijke keuze die je bijvoorbeeld kunt baseren op de kenmerken van de materialen of op wat je in het verleden fijn vond. Je kunt natuurlijk ook gaan testen in de winkel.
Overnachten na bruiloft
 

Wel of niet elektrisch verstelbaar

Als je graag televisie kijkt in bed dan komt een verstelbaar bed goed van pas. Er zijn ook boxsprings waarbij je beide kanten apart van elkaar kunt verstellen. Kan jouw partner lekker gaan slapen terwijl jij nog even die serie afkijkt. Ook kun je soms nog het uiteinde bedienen. Maar net wat je fijn vindt. Houd er rekening mee dat elektrisch verstelbare boxsprings relatief prijziger zijn dan modellen zonder deze functie.
 

Snel heet? Extra ventilatie!

Veel mensen zweten snel in bed. Je kunt dan kiezen voor een extra licht dekbed. Lucht de slaapkamer en installeer eventueel een airco. Maar ook een goede boxspring kan bijdragen aan minder zweten. Koudschuim matrassen ventileren namelijk beter dan andere type matrassen en zijn daarom een uitstekende keuze voor overmatige zweters. Ook een goed kussen kan bijdragen aan het voorkomen van een klam en bezweet hoofd. 
Boxspring bed kopen na trouwdag


Advies van fabrikant

Het is altijd slim om het advies van de fabrikant te checken. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd voor welk type slaper welk matras goed van pas komt (in verband met drukpunten en verdeling van gewicht). Zo is het welbekende Emma matras een goede keuze voor zijslapers, omdat het dusdanig ontworpen is dat het met zijslapen de ruggengraat goed ondersteunt. 
 
Andere type matrassen zijn dan wellicht weer beter voor rugslapers. En zit je graag nog even met je tablet of telefoon te spelen voordat je in slaap valt? Dan moet je ook rekening houden met het feit dat je daarvoor een bepaalde houding aanneemt. Je wilt immers de volgende dag geen last hebben van je rug. Neem daarom zeker de adviezen in acht die de fabrikant zelf aangeeft, want die kan aangeven voor welk type slaper het matras ontwikkeld is.
Boxspring bed kopen
 

Afmeting van het bed

Last but not least, de grootte van het bed. Een knus bedje, een giga king size of toch een formaat ertussenin? Uiterst belangrijk om te bepalen. Als jij of je partner veel bewegen in bed dan kan een grotere boxspring een betere keuze zijn. Als je een kleine slaapkamer hebt dan kies je misschien liever voor een twijfelaar. Gelukkig zijn veel bedden verkrijgbaar in meerdere formaten. Heb je dus je favoriet gevonden, check dan zeker even of de gewenste maat verkrijgbaar is. Slaap lekker! 

Reageren

Gerelateerde bedrijven