Scheiden terwijl je kinderen hebt? Mediation kan jouw gezin helpen! « Huwelijk

Scheiden terwijl je kinderen hebt? Mediation kan jouw gezin helpen!

mediation huwelijk

De communicatie

Om het zo dragelijk mogelijk te maken voor de kinderen is het belangrijk dat er goede afspraken over de kinderen worden gemaakt. Het is voor hen lastig als het niet duidelijk is wanneer ze waar naartoe gaan. Als er afspraken over worden gemaakt, hebben zij meer regelmaat in hun leven. Dit maakt het makkelijker om te wennen aan de nieuwe situatie. Het is voor een kind namelijk lastig als de verdeling tussen ouders onregelmatig is.

De financiële regeling 

Naast het vastleggen van de tijdverdeling, zijn ook financiële zaken belangrijk. Hoe worden de kosten van boodschappen, ziektekosten en hobby’s verdeeld? Het is belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken, zodat de kinderen hun hobby’s kunnen blijven uitoefenen. Met een alimentatieberekening krijg je inzicht in wat je na de scheiding te besteden hebt en wat er naar het kind gaat.mediator

Een kindgesprek

Een scheiding heeft veel invloed op het functioneren van een kind. Het is daarom belangrijk om het kind goed in de gaten te houden. Als er veel veranderingen zijn in het gedrag of het kind niet goed kan functioneren, is het belangrijk om aan de bel te trekken. Sommige mediators hebben ervaring in het voeren van een kindgesprek. Zij gaan dan in gesprek met het kind, waardoor het kind alles kan vertellen wat hij of zij kwijt wil. Dit gesprek wordt alleen teruggekoppeld naar de ouders als het kind toestemming geeft.

Laat je helpen door een mediator

Wil je meer informatie over scheiden terwijl je kinderen hebt? Neem dan een kijkje op de website van Bmddl.nl en lees meer over het regelen van een scheiding als er kinderen bij betrokken zijn. De experts van Bmddl.nl hebben veel ervaring met het voeren van kindergesprekken en weten daardoor precies hoe ze jouw kinderen het beste kunnen begeleiden. Ben je benieuwd wat deze partij uit Utrecht voor jou kan betekenen? Twijfel dan niet en neem contact op met een mediator in Utrecht.  De experts van Bmddl.nl kunnen jou en jouw kinderen begeleiden en helpen bij het regelen van de scheiding.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Huwelijksproblemen? Wat nu?

Scheiden terwijl je kinderen hebt? Mediation kan jouw gezin helpen!

Getrouwd, maar je huwelijk loopt niet zo als gepland

Huwelijk of geregistreerd partnerschap?