Trouwen in digitaal 2014 « Huwelijk

Trouwen in digitaal 2014

Digitaal trouwen; nog maar even niet! Maar van digitaal zoeken houden wij wel. De grote vraag is: waar moet je precies beginnen in de (inmiddels enorme) wereld van apps, sites, social media en zoekmachines?

Apps

Een aantal leuke en handige apps op een rijtje. Zo vertelt de 'Wedding Countdown' app je precies hoe lang het nog duurt voor je gaat trouwen. Dit is ook weer gemakkelijk te delen via Facebook, waardoor niemand jullie grote dag vergeet! 

Ook leuk is de 'BrideGuide' applicatie. Het is een app die is ontworpen door een wedding planner en dat is ook precies wat hij doet: helpen om alle onderdelen van je bruiloft te plannen.

Via de 'Wedpics' app kunnen alle gasten gemakkelijk en veilig hun gemaakte foto’s toevoegen aan jullie digitale album. Ook kunnen de makers de foto’s voorzien van tekst. Zo heb je meteen alle herinneringen bij elkaar.
Maar dit is nog maar een greep uit allerlei handige hulpmiddelen voor het plannen van je bruiloft. Je verdiepen in trouw-applicaties is dus zeker geen overbodige luxe!

Tip! Een ander optie om alle foto's snel en digitaal te verzamelen is het verzinnen van een hashtag. Laat je gasten de foto's op Instagram posten met deze hashtag en je vindt ze gemakkelijk en snel terug. Je kunt er zelfs een virtueel gastenboek van maken, waarbij je gasten een gelukswens bij de foto's zetten.

De Trouw-gif

Helemaal nieuw en heel erg 2014 is de uit Amerika overgewaaide trouw-gif. Dit is een trouwfoto met een stukje animatie erin. Een bewegende achtergrond dus, of knipperende lichtjes, wapperende haren, of een bruidspaar dat elkaar een kus geeft.

Tip! Wil je echt modern trouwen? Ga dan eens naar deze Facebook pagina en lees alles over dit stel hun bruiloft. Zij trouwden in februari namelijk 2.0! Van een 3D-printer, tot een virtuele huwelijksreis! Als dat niet bijzonder is!

Door Rinske van Rootselaar
Afbeelding: Wedpics

Bruidsmagazine

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwen in digitaal 2014

ELLE lanceert gratis Wedding-app

Trouwen? Swipe, scroll en play!