RSVP op uitnodigingen « Huwelijk
Large_uitnodiging

RSVP op uitnodigingen

Bij een RSVP moet de genodigde altijd reageren op de uitnodiging met of deze komt of niet. Dit kan via een antwoordkaartje bij de uitnodiging telefonisch via bijvoorbeeld de ceremoniemeester of online via de website van een eventuele weddingplanner. Bij de RSVP moet ook altijd een datum worden vermeld waarop verwacht wordt de reactie uiterlijk doorgegeven wordt. Meestal is dit 2 weken voor de trouwdatum.

Waarom is een RSVP belangrijk?

Bruidsparen geven veel geld uit aan hun bruiloft. Een budget van € 15.000,- is helemaal niet veel voor een gemiddelde bruiloft, elke cent kan dus belangrijk zijn om de wensen van het bruidspaar te verwezenlijken. Wanneer het bruidspaar 150 gasten uitnodigt voor hun feest en daar € 40,- per persoon voor moeten betalen, dan kun je wel bedenken wat er gebeurd als zij niet weten hoeveel gasten er daadwerkelijk zullen komen. Meestal komt er zo’n 80% daadwerkelijk naar het feest (uitzonderingen daar gelaten) en dat zou inhouden dat van de 150 ze 120 overhouden. 
Rob Rotgers Fotografie
Foto: Rob Rotgers Fotografie

Dat betekent dat als ze aan de feest- en trouwlocatie doorgeven dat ze 150 gasten verwachten en er komen er 30 minder zij een rekening krijgen van € 1.200,- extra voor die mensen die NIET zijn gekomen. De locatie koopt er tenslotte op in. De meeste locaties houden wel een kleine marge aan maar geen 20%. Dit ligt meestal tussen de 4% en 7%. Dus dan betaal je nog veel extra voor gasten die niet zijn geweest. Zonde want voor zo’n bedrag kun je nog heel veel andere dingen doen.

Diverse mogelijkheden

Een RSVP kan ook aangevuld worden met het aangeven van dieetwensen, hotelovernachtigen etc... Er zijn verschillende vormen van reageren. Onderstaande worden nauwelijks of niet gebruikt, omdat ze bijvoorbeeld nog onbekender zijn dan de RSVP en sommige genieten ook geen voorkeur gezien je niet 100% kan uitsluiten hoeveel gasten er wel of niet zullen komen.

A.a.u.b. = Antwoord alstublieft: De gastheer of –vrouw verwacht een reactie, of u nu wel of niet ingaat op de uitnodiging
Regrets only = Alleen reageren als u niet ingaat op de uitnodiging
R.f.s.v.p. = Response favorable s’il vous plait:  Alleen reageren als u ingaat op de uitnodiging
V.g.a. = Verzoeke gunstig antwoord: De gastheer of –vrouw hoopt op een bericht dat u de uitnodiging aanneemt.
W.a.g. = Wordt antwoord gewenst: De gastheer of –vrouw verwacht een reactie, of u nu wel  of niet ingaat op de uitnodiging
W.g.a.g./W.g.a.v. = Wordt gunstig antwoord gewenst/verwacht: De gastheer of -vrouw hoopt op een bericht dat u de uitnodiging aanneemt.

Tekst: WeddingplannerschoolBruidsmagazine bestellen

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_trouwkaarten-trends-koningkaart

Ontwerp je eigen trouwkaarten

Large_trouwkaarten_met_kerst

Liefdevolle woorden eind 2020

Large_wijgaantrouwen

Alles over de save the date-kaart

Large_trouwkaart_foliedruk

Laat je kaarten stralen met foliedruk

Gerelateerde bedrijven