Dit drukwerk is een must-have als bruiloft planner « Huwelijk

Dit drukwerk is een must-have als bruiloft planner

trouwkaart

De juiste trouwkaart

Je klanten willen graag met vrienden, familie en collega’s vieren. Om ze op een leuke manier uit te nodigen ga je op zoek naar een geschikte trouwkaart. Daarnaast heeft de trouwdag ook een planning. Het is prettig voor de gasten als ze weten hoe de dag zal verlopen en wat ze mogen verwachten. Maar, wat heb je allemaal nodig en wanneer ontvangen de gasten de kaarten? De volgende zaken zijn van belang bij kaarten drukken van je trouwdag

  • Save the date

Een save-the-date is een aankondigingskaartje van jullie trouwdag zonder bekendmaking van tijd of locatie. De gasten weten alleen dat ze deze datum voor jullie vrij moeten houden. Wanneer dit kaartje verstuurd is, zal enkele weken later de officiële uitnodiging volgen. Het is dus leuk om dit zo mysterieus mogelijk te maken zodat je de gasten al ‘warm maakt’ voor de grote dag.

  • De trouwkaart

De officiële trouwkaart is niet alleen een uitnodiging van het feest, maar het geeft ook alle informatie over de trouwdag zoals de datum de tijd en de locatie, maar ook belangrijke details zoals een dresscode. Belangrijk is dat dit kaartje ongeveer twee maanden vóór de bruiloft wordt verstuurd. Ook krijgen de gasten te weten voor welk onderdeel van de bruiloft ze uitgenodigd worden. Handig is een kaartje bij te voegen met de vraag of de gasten ook daadwerkelijk komen. Vergeet niet de feestelijke enveloppen die bij de trouwkaart passen, dat maakt de uitnodiging af!

  • Bedankkaartjes

Ook al denk je er misschien niet nu al aan, maar het is raadzaam om de bedankkaartjes al vooraf klaar te hebben. De bedankkaartjes worden meestal twee à drie weken na het huwelijk verstuurd, veelal in combinatie met een mooie trouwfoto. Dit kaartje leent zich om de gasten nogmaals te bedanken voor hun aanwezigheid.

Tip: Bewaar al de kaartjes en natuurlijk de ontvangen kaarten. Het is een mooi aandenken van de trouwdag voor je klanten. Er zijn verschillende mooie manieren om dat te doen zodat ze over een aantal jaar terug kunnen kijken op deze bijzondere dag!

polsbandjes bedrukken bruiloft

Ander drukwerk

Drukwerk is er natuurlijk in alle vormen, soorten en maten. Zo kun je heel creatief zijn met de aankleding van het feest. Denk bijvoorbeeld aan het personaliseren van de menukaart. Dit en ander drukwerk kun je allemaal ontwerpen in het thema van je feest. Je kunt ook polsbandjes bedrukken in het thema van de bruiloft, of een spandoek bedrukken met een persoonlijke boodschap. Zo zie je maar, je kunt alle kanten op met drukwerk, wees creatief en geen er je eigen smaakje aan!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Ontdek de luxe en unieke trouwkaarten van Koningkaart

Dit drukwerk is een must-have als bruiloft planner

De meest originele huwelijksuitnodigingen maken

Polsbandjes bedrukken om je bruiloft te personaliseren

Gerelateerde bedrijven