Wie de trouwring past… « Huwelijk
Large_trouwringen_mhmfotografie

Wie de trouwring past…

Een trouwring is, als het goed is, voor de rest van je leven. Gelukkig is er keuze genoeg; juweliers bieden van alles aan. Van ringen met de eigen vingerafdrukken erin tot ringen die bezet zijn met edelstenen. Maar het is ook mogelijk om een ring naar eigen ontwerp te laten maken. Dus ben je zelf creatief of heb je originele ideeën, ga dan naar een edelsmid.

Over smaak ...

… valt niet te twisten. Dus stel dat jij en je partner niet dezelfde smaak hebben, is het ook mogelijk om verschillende ringen uit te zoeken. Of iets minder drastisch, een aangepaste ring. Hij wat breder, jij smaller of hij plain en jij met fonkelend steentje.

Kijken doe je met ...

… je handen! Zoals bij alles wat je aan of om past, moet de ring lekker zitten. Pas de ring daarom op verschillende tijdstippen om te zien of het echt wel de juiste maat is. Neem desnoods als referentie een ring mee die je vaak draagt. Je zal niet de eerste zijn die de ring op het ‘moment suprème’ niet om krijgt. Pas als je er zeker van bent dat de maten correct zijn, laat je de ringen graveren.

Wow-moment

Natuurlijk kun je de ringen in het gemeentehuis op een ringkussentje of in een doosje doen. Maar het kan anders. Zoals in Turkije aan beide uiteinden van een lint bijvoorbeeld. Pas als de ringen om de vingers zitten, mag het lint doorgeknipt worden. Je kunt de ringen ook aan een bloem vastbinden, in de kelk van een roos leggen of bijvoorbeeld met een lint aan je boeket vastmaken en de ringen tussen de bloemen ‘verstoppen’. Heb je een hond? Bind de ringen aan zijn halsband. Of huur een Valkenier om de ringen te laten ‘invliegen’.

Wist je dat ...

… de ring om de ringvinger wordt gedragen omdat deze vinger de enige is die een ader heeft die rechtstreeks met het hart is verbonden?
… de ring door zijn ronde vorm al eeuwen voor oneindigheid staat en zo dus de eeuwigheid van liefde symboliseert?

Door Ghislaine van Delden
Foto: Foto MGM

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_horloge_bruidsaccessoire_dresselberg

Dresselberg Horloges, Time Is On Your Side

Large_romantische_uitjes

Romantische uitjes voor als je pas bent getrouwd!

Large_bruidssieraden_baunat

Stralend trouwen door unieke sieraden

Large_trouwringen_ringkussen

Overal goud wat blinkt

Gerelateerde bedrijven