Wat is een goede outfit voor een bruiloft? « Huwelijk
Large_kleding_bruiloft_gasten

Wat is een goede outfit voor een bruiloft?

Bij een bruiloft komen er ook een aantal kledingvoorschriften kijken. Het is natuurlijk fijn dat je een duidelijk beeld hebt over wat je wel en niet moet dragen op een bruiloft.

Draag geen wit!

Dit is de nummer één regel wanneer het aankomt op kledingvoorschriften voor een bruiloft. Het is natuurlijk niet de bedoeling om de bruid en bruidegom te overschaduwen. Het is hun dag en hun moeten dus het mooiste gekleed zijn. De bruid en bruidegom zijn de enige die wit in hun outfit mogen dragen. Draag ook geen kleur die iets wegheeft van wit, zoals crème.

Kies bijpassende kleuren

Omdat het niet de bedoeling is om de kleur wit te dragen, zou je andere kleuren moeten kiezen. De kleuren in je outfit stralen veel uit. Kies dus voor bijpassende kleuren voor een bruiloft. Een bruiloft is een feest dus het is een goede keuze om feestelijke kleuren te dragen. Deze kleuren kan je ook verwerken in de details in je outfit zoals de schoenen of sokken.
Gekleurde sokken bij trouwpak

Details in je outfit

Meestal zijn de details in je outfit de kers op de taart. Denk hierbij aan stijlvolle accessoires zoals een mooie hoed of mooie sieraden. Maar ook een goed horloge kan zeker de outfit afmaken. Bulova horloges zijn een voorbeeld van stijlvolle horloges die je outfit voor een bruiloft kan afmaken.

Het weer

Houd rekening met het weer! Een bruiloft speelt zich vaak ook buiten af en dan is het essentieel op te letten op het weer. Zorg er voor dat je outfit voorbereid is op regen of kou. Het zou niet fijn zijn wanneer je de rest van de bruiloft met een natte outfit zit.
Trouwen met warm weer
Foto: Pexels.com / Asad Photo Maldives

Draag comfortabele kleren

Het is belangrijk dat je kiest voor een comfortabele outfit. Veel mensen vergeten dit omdat ze meer bezig zijn met een mooie outfit dan met het comfort van de outfit. Een bruiloft is vaak een lange dag met verschillende bezigheden met meestal ook een eindborrel. Het kan ook zijn dat er flink gedanst wordt! Zorg er dan voor dat je een outfit uitkiest waar dit goed in kan zonder dat je outfit het tegen houdt. Denk aan comfortabele schoenen. Bespaar jezelf pijnlijke voeten en blaren en vermijd bijvoorbeeld te strakke hakken.

Foto boven: Pexels.com / Caleb Oquendo

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_horloge_bruidsaccessoire_dresselberg

Dresselberg Horloges, Time Is On Your Side

Large_kleding_bruiloft_gasten

Wat is een goede outfit voor een bruiloft?

Large_gastenlijst_bruiloft

Schrappen van je gastenlijst

Large_bruiloft_zomer_kleding_dresscode

Wat draag je als gast op een zomerbruiloft?

Gerelateerde bedrijven