5 tips om op een stijlvolle manier als gast een bruiloft te bezoeken « Huwelijk
Large_dresscode_gasten_bruiloft

5 tips om op een stijlvolle manier als gast een bruiloft te bezoeken

Dat ligt aan verschillende dingen. Zo kan het feestelijke echtpaar bijvoorbeeld een dresscode hebben. Ook ligt het er aan waar de bruiloft gehouden wordt en wat de weersomstandigheden zijn. Deze vijf tips kunnen je daarbij helpen.

1. De dresscode

Wat in de eerste plaats belangrijk is, is dat je je aan de dresscode houdt. Als die er is tenminste. In het overgrote deel van de bruiloften is dit wel zo, dit maakt het alvast een stuk gemakkelijker om een outfit te vinden die goed zal passen bij deze dag. Door te kijken naar de trouwkaart, kom je er vaak al snel achter of er een bepaald thema is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een specifieke kleur gewenst is.
Dresscode bruiloftsgasten

2. Lange dagen

Het is goed mogelijk dat het bruidspaar heel dicht bij jou staat. Dit is enerzijds natuurlijk leuk, maar het betekent anderzijds ook dat jij waarschijnlijk ook een lange dag tegemoet gaat. Kies daarom altijd voor een outfit die geschikt is voor de gehele dag en de verschillende momenten die plaatsvinden. Het is dan goed om eens wat inkopen te gaan doen in een stijlvolle herenzaak zoals Bos Men Shop. Juist voor dit type gelegenheden kan dat de juiste stap zijn.

3. Pas je aan het weer aan

Het is wel belangrijk dat je ook enigszins laat zien dat je hebt nagedacht over je outfit. Dat maakt het immers stijlvol. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Wanneer een bruiloft in de zomer plaatsvindt, dan kies je natuurlijk voor een wat meer zomerse combinatie dan wanneer het koud en regenachtig is. Bedenk je wel dat stijl altijd boven comfort gaat in zulke gevallen. Trek dus niet iets luchtigs aan als het niet bij een bruiloft past.
Dresscode bruiloftsgasten

4. Meer dan een overhemd

De kledingstukken die je kiest zijn van groot belang, maar er is natuurlijk veel meer. Wil je er echt stijlvol uitzien, kies dan voor de juiste accessoires. Het is aan te raden om een aantal speciale accessoires achter de hand te hebben die geschikt zijn voor dagen zoals deze. Op een bruiloft kan je best een wat duurder horloge om je pols dragen dan dat je op een normale werkdag doet.

5. Kies voor kwaliteit

Het is vaak verstandig om iets nieuws aan te schaffen voor dagen zoals deze. Als je dan gaat voor een nieuwe outfit, kies dan voor kwaliteit. De klasse van kleding hangt immers vaak af van de kwaliteit. Dit betekent dus dat de bekende kwaliteitsmerken als McGregor altijd een streepje voor hebben ten opzichte van andere merken.

Foto's: Annelies Bosch Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_overhemdhuwelijk

Het kiezen van een overhemd voor een bruiloft.

Large_kleding_bruiloft_gasten

Wat is een goede outfit voor een bruiloft?

Large_gastenlijst_bruiloft

Schrappen van je gastenlijst

Large_dresscode_bruiloft_defotomeneer

Dresscodes en wat ze betekenen

Gerelateerde bedrijven