Alternatief voor trouwring « Huwelijk

Alternatief voor trouwring

Sommige mensen houden niet van ringen, maar het kan ook zijn dat je in je beroep geen ring of überhaupt sieraden kunt dragen. Nou zit jullie liefde niet in een trouwring, maar er zijn toch een hoop mensen die de verbintenis van een huwelijk graag terug zien in iets tastbaars.

Sieraden

Gaat het puur om de ring of bijvoorbeeld het werken met je handen, waarbij een ring niet praktisch is, dan kun je natuurlijk ook voor een ketting of armband gaan. Ook kun je je trouwring om een kettinkje om je nek dragen.

Origineel zijn twee horloges met inscriptie. Bedenk daarbij wel dat een horloge stuk kan gaan en misschien geen tientallen jaren mee gaat. Bij een zilveren of gouden ring, ketting of armband is die kans groter.

Tussenweg

Wil één van jullie geen ring en de ander wel? Het zal je verbazen hoe vaak slechts één van de twee (meestal de vrouw) een trouwring heeft. Ook kun je ervoor kiezen om wel een ring te kopen, maar hem op een speciale plek te bewaren of alleen te dragen bij bijzondere gelegenheden.

Symbolisch moment

Je kunt jullie huwelijk ook op een compleet andere manier uitdragen. Misschien een speciale ceremonie of iets uit een andere cultuur. Wij vonden het een erg leuk idee om een boom of struik te planten die symbool staat voor jullie huwelijk.

Blijvend en gedurfd is een tatoeage of piercing die jullie beiden laten zetten. Dit kan een getatoeëerde ring of tekst zijn, maar ook een mooie, zelf ontworpen afbeelding die voor jullie een betekenis heeft.

Door Rinske van Rootselaar

KayaSieraden

Reageren

Gerelateerde artikelen

Sieraden: de finishing touch voor jouw outfit

Waarom het kiezen van de perfecte trouwring zo belangrijk is

Christian Bauer: voor altijd

Hoe vind je de perfecte trouwringen voor jullie bruiloft?

Gerelateerde bedrijven