Bruiloft zonder mobieltjes « Huwelijk

Bruiloft zonder mobieltjes

Laat je iedereen naar hartenlust klikken of gelden er bepaalde regels? En hoe voorkom je vervolgens dat men mooie en minder mooie foto's massaal op Facebook kwakt?

Geen telefoons graag

Jullie kunnen natuurlijk gaan voor de 'unplugged' bruiloft, een trend uit Amerika waarbij telefoons en camera's gedurende de bruiloft niet worden gewaardeerd. Voel jij je ongemakkelijk bij het verbieden van mobieltjes (het zijn tenslotte je gasten en je wilt ze eigenlijk niets verplichten), dan kun je het beste nadenken over een creatieve manier om de boodschap over te brengen.

Denk aan leuke borden op de locatie, een korte omschrijving op de uitnodiging of wanneer je het graag iets verder wilt toelichten, een uitleg van de ceremoniemeester. Breng de boodschap in ieder geval duidelijk en met wat humor.

Geen sociale media

Overactieve amateur paparazzi op je bruiloft kan dus al erg vervelend zijn. Je kijkt regelmatig tegen schermpjes aan en ziet die helaas ook terug op de foto's van jullie fotograaf. Niet zo'n gezellige aanblik.

Maar het wordt pas echt irritant als er foto's van jullie als bruidspaar opduiken op Facebook of Instagram, terwijl jullie deze primeur graag zelf hadden gehad. Bovendien zijn slechts een aantal foto's het mooiste en daar denkt niet iedere Facebooker hetzelfde over.

Ook nu kun je er voor kiezen om creatief te verkondigen dat je graag zelf de eerste foto post. Daarbij zijn er Apps (Bijvoorbeeld Wedpics.com), waarin je gasten hun foto's en filmpjes kunnen downloaden. Hierdoor hebben jullie zelf wel alle foto's.

Tip! Een leuk alternatief zijn wegwerpcamera's. Later verzamel je de camera's weer en bepaal je zelf wat er online komt.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Daz Shoots Weddings

wensballon, ufoballon, geluksballon

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bruiloft zonder mobieltjes