Trouwen in het bos « Huwelijk
Large_trouwen_in_het_bos

Trouwen in het bos

Allereerst moet je, wanneer je wilt trouwen in het bos, goed uitzoeken wat de regels daarvoor zijn in jullie trouwgemeente. Het is namelijk niet altijd mogelijk om de daadwerkelijke handtekening in het bos te zetten. Wel kun je dan natuurlijk een krabbel zetten op het gemeentehuis en een deel van de ceremonie in of bij het bos houden.

Decoratie

Denk bij een bruiloft in het bos aan een Bohemian feest en gebruik natuurlijke, warme elementen en houten decoratie, mooie veldboeketten op tafel, lampions aan de bomen en dan romantisch dansen onder de sterren. Dat is toch gewoon magisch? Bovendien zorgt de natuur al grotendeels voor een geweldige aankleding en hoef je dit in principe alleen nog maar aan te vullen en te benadrukken.

Tip! Zorg voor een uitvalsbasis, zodat jullie bruiloft niet letterlijk in het water valt als het weer even tegen zit. Ook bruidsparaplu's en hippe laarzen zijn mogelijk geen overbodige luxe. Dan kunnen regen en wind (natuurlijk met mate) zelfs hun charmes hebben in een bosrijke omgeving. Heb je toch liever een dak boven je hoofd? Dan kun je natuurlijk op zoek gaan naar een officiële locatie bíj een bos.

Eten en drinken

Eerlijke, biologische gerechten passen eigenlijk het beste bij een bruiloft in of bij het bos, maar dit is geen must. Daarbij kun je net als op iedere plek variëren van simpel maar smakelijk, tot een heerlijk diner met meerdere gangen.
Kies wanneer je buiten gaat dineren voor een mooie open plek, serveer het eten op lange tafels met witte tafelkleden en lantaarns en het bos zorgt voor een gezellige en romantische sfeer.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: WeCapture

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_trouwbeurs_weddingfair_bruidsbeurs

Bruidsbeurzen van WeddingFair

Large_trouwen_huwelijk_bruiloft

Ideeën voor een unieke, persoonlijke bruiloft

Large_trouwlocatie_desmockelaer_zuidlimburg

Trouwen en feesten bij De Smockelaer

Large_zomer_bruiloft

De leukste zomerse trouwideeën

Gerelateerde bedrijven