De vintage bruiloft « Huwelijk

De vintage bruiloft

Wedding blogs staan boordevol met inspiratie en Pinterest is de plek voor het vinden van de leukste vintage ideetjes. Hoe kun jij de perfecte vintage bruiloft stylen? Welke adresjes kunnen je daar goed bij helpen? En waar koop je die gave vintage trouwjurk? Wij hebben de leukste tips en adresjes voor je op een rijtje gezet.

The Look

Vijf jaar geleden had je maar weinig keus bij het vinden van een vintage trouwjurk. Tegenwoordig hebben zelfs de meeste reguliere bruidsmodewinkels wel een paar vintage stijlen in hun collectie. Kies jij voor de seventies bohemian of "boho" stijl dan heb je geluk. Deze stijl met de zwierige lange jurken compleet met bloemenkrans in je haar en lopend op je blote voeten zijn nu in de mode, en dus volop keus. Merken zoals Rembo Styling, Marylise en YolanCris staan garant voor de perfecte "boho" look.

Vintage TrouwjurkenLinks: Jenny Packham; Midden: YolanCris; Rechts: Maggie Sottero

De film The Great Gatsby heeft de vintage glamour look uit de jaren twintig en dertig weer enorm populair gemaakt. Maggie Sottero en Jenny Packham hebben collecties met prachtige slanke jurken bewerkt met pailletten en strass, die direct geinspireerd zijn op de karakters uit films en boeken uit deze periode. Grove gestileerde krullen in je haar en je hebt de perfecte vintage Hollywood look.

Natuurlijk mag bij vintage de Rock 'n Roll bruid niet ontbreken. De jaren vijftig en zestig geinspireerde stijl met petticoats en birdcage sluiers, wordt perfect vertaald in de collecties van de Britse merken Tobi Hannah en LouLou.

Misschien ben jij een purist en wil jij een echte vintage jurk dragen op jullie trouwdag? Een bezoekje aan Laura Dols in Amsterdam is voor jou de oplossing. Deze winkel heeft een uitgebreide selectie echte vintage trouwjurken en je kunt op afspraak je trouwjurk komen uitzoeken. Voor de finishing touch maak je dan alleen nog een afspraak bij de dames van The Vintage Vixen. Deze dames geven jou in een handomdraai de perfecte vintage haar en make-up.

Het decor

Voor een mooie vintage stijl kun je op de diverse trouwblogs en natuurlijk op Pinterest volop inspiratie vinden. Denk aan vintage servies of antieke kastjes en tafeltjes om de perfecte sfeer te creeren. Happy vintage verhuurt alles voor de perfecte vintage aankleding. Helemaal gaaf zijn de cake toppers van Milk Tea Cake Toppers. Zij geven je trouwtaart een vintage finishing touch met handgemaakte cake toppers die op jullie lijken.

De Details

Het succes van jullie thema zit hem in de details. Wat dacht je van een zakhorloge voor hem geleend van zijn opa? Of een medaillon aan je boeket met een zwart-wit foto van je ouders op hun trouwdag? Helemaal bijzonder is het om de trouwjurk van je moeder te dragen op jullie trouwdag. Een goede naaister kan je helpen om de gedateerde look wat meer anno nu te maken.

Vintage WeddingBoven: Wedding Chicks; Linksonder: Etsy; Middenonder: The Lane; Rechtsonder: Style me Pretty

Bestel een vintage parapluutje bij Bella Umbrella of bij TopVintage en voila je look is uniek en compleet. Voor de laatste details ga je naar de online marktplaats Etsy. Dit is de perfecte plek voor het vinden van gave vintage elementen voor jullie bruiloft. Denk aan vintage uitnodigingen, bloemenkransen voor bij je boho look of mooie sieraden, schoenen en haaraccessoires. Mix en match tussen Het verleden en het heden en maak er een mooie dag van.

Door Fleur Kolk, InWhite
Foto boven: Defining Moments Photography

>

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Trouwen in weer en wind

Bruidsbeurzen van WeddingFair

Kan een online casino avond leuk zijn op je trouwdag?

Gerelateerde bedrijven