Amerikaanse tradities op je bruiloft « Huwelijk
Large_amerikaanse_tradities_trouwen

Amerikaanse tradities op je bruiloft

Je trouwt maar één keer, dus haal alles uit de kast om er een spetterende dag van te maken. Ook al zijn wij Nederlanders vaak wat te nuchter voor bepaalde Amerikaanse gebruiken, soms is een beetje over the top Amerikaans gewoon heel erg leuk!

Save the date

Op jullie grote dag moet natuurlijk iedereen aanwezig zijn. Amerikanen vergroten die kans door van te voren save the date kaarten te versturen. Op die manier is iedereen bekend met de datum en plannen ze niets anders.

Rehearsal dinner

Een erg leuke Amerikaanse traditie is het rehearsal dinner. Dit is een soort 'oefendiner' op de dag voor de bruiloft. Niet alleen loop je dan alles nog een keertje door, het is ook erg gezellig om met je belangrijkste gasten te kletsen voor de grote drukte begint en je de aandacht moet verdelen.

Het boeket gooien

Deze kennen we allemaal uit de films. Gooi je bruidsboeket over je schouder en de vrijgezelle dame die het vangt, zal daarna als eerste trouwen.

Tip! Vind je dit zonde van je boeket, overweeg dan eens een kleiner gooi-boeketje.
Bruidsboeket gooien

Wedding website

Helemaal van deze tijd is een wedding website. Een site dus, met informatie als tijden, locatie, route et cetera. In Amerika doen ze bijna niet anders meer.

Cadeaulijst

Waar wij Nederlanders vaak om een envelopje vragen, pakken ze dat in Amerika anders aan. Online wordt een lijst gemaakt waarop je met één druk op de knop een huwelijkscadeau kunt kiezen, die vervolgens wordt afgestreept van de lijst. Best makkelijk!

Bridemaids en groomsmen

Wij kiezen vaak voor bruidskinderen, hoe schattiger hoe beter. Maar je kunt ook geheel op zijn Amerikaans je volwassen getuigen omtoveren tot bridesmaids of groomsmen. Zij dragen dan dezelfde kleur jurken of pakken en gelijke accessoires (bloemen, corsage, stropdas), wat er op de trouwfoto's super uitziet.

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: www.onelifephoto.net

Bruidsmagazine

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_lopen_welke_kant_bruid

Aan welke kant loopt de bruid?

Large_amerikaanse_tradities_trouwen

Amerikaanse tradities op je bruiloft

Large_trouwtradities

Trouwtradities en -feitjes

Large_blikjes_achter_auto_trouwen

5 trouwtradities en waarom