Dark_loader
Rijst strooien tijdens huwelijk « Huwelijk
Large_rijst_strooien_bruiloft

Rijst strooien tijdens huwelijk

Door Huwelijk.nl

Category_icon

Tradities

1

Reacties

Sinds jaar en dag wordt er tijdens huwelijken gestrooid met rijst. De traditie was dat bruidskinderen de rijst gooiden wanneer het kersverse bruidspaar de kerk of het gemeentehuis verliet. De strooiende arm verwijst naar de boer die zijn akker bezaait. Een teken van vruchtbaarheid.

Nu wordt er met rijst, confetti of rozenblaadjes gestrooid om de feestvreugde te verhogen. Het zijn ook al lang niet meer alleen de bruidskinderen die het bruidspaar ‘bekogelen’. Het strooimoment levert altijd vrolijke plaatjes op voor in het bruidsalbum.

Bellenblazen

Niet alle gemeenten stellen het op prijs dat er wordt gestrooid bij het verlaten van het stadhuis. Want wie ruimt de troep op? Een goede vervanger voor al het strooigoed zijn de zogenaamde wedding bubbles. Geef alle kinderen (en volwassenen) een bellenblazer, succes verzekerd.

Trouwartikelen.nl heeft speciaal voor de trouwdag een leuke variatie aan bellenblazers. Zij hebben trouwens voor de liefhebbers ook confetti en bloemblaadjes in het assortiment.

Foto: Marta May Photography

Bruidsmagazine bestellen

ErickPauck zei:

wh0cd783908 [url=http://buyamoxil.us.com/]amoxil without prescription[/url] [url=http://baclofen.us.com/]baclofen[/url] [url=http://ventolin.us.com/]Generic Ventolin[/url] [url=http://clomid24.us.org/]where can i get clomid[/url] [url=http://propranolol.us.com/]propranolol[/url]

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde bedrijven