Jullie trouwplannen delen via social media « Huwelijk

Jullie trouwplannen delen via social media

Voordeel van een online bericht is dat je alle kanten op kunt en niet vast zit aan ‘platte tekst’. Je kunt je eigen bericht inspreken achter een reeks foto’s, een pakkend filmpje maken met aan het einde de feestelijke mededeling en romantische muziek gebruiken bij jullie boodschap. Daarnaast kunnen mensen meteen reageren op jullie nieuws, wat het eigenlijk alleen nog maar leuker maakt om lekker creatief aan de slag te gaan.
Trouwplannen delen via social media

Dierbare herinnering

Je kunt hierbij gebruik maken van een geschreven tekst in het zand, champagne die ontkurkt wordt en natuurlijk de ring, maar misschien heb je zelf nog een veel origineler idee. Ook je huisdier of eventuele kinderen kun je een rol geven bij de bekendmaking. Daarnaast zie je regelmatig prachtige filmpjes voorbij komen van het moment waarop de familie wordt ingelicht. Op die manier vang je alle pure reacties in een ontroerend filmpje en heb je ook nog een dierbare herinnering voor later.

De keerzijde

Verstuur altijd eerst de uitnodigingen en bel familie en vrienden, voordat jullie blije nieuws ‘de wereld in’ gaat. Online nieuws bereikt binnen een korte tijd veel meer mensen dan een persoonlijk bericht dat ooit zou kunnen. Zorg er dan ook voor dat niemand jullie trouwplannen op eigen houtje bekend maakt. Geef duidelijk aan dat jullie het fijn vinden om de verloving zelf wereldkundig te maken en dat mensen die dit leuk vinden, het bericht vervolgens kunnen delen.
Wedding Stories Fotografie
Foto: Wedding Stories Fotografie

Tip! Denk ook alvast na over de rol van sociale media op jullie bruiloft zelf. De meeste gasten vinden het leuk om af en toe een foto te maken met hun smartphone, maar wil je deze foto’s (al) wel op het internet hebben? Hoe je hier ook in staat, communicatie is key. Geef van te voren aan hoe jullie denken over beeldmateriaal dat niet van de trouwfotograaf is, zodat het voor je gasten duidelijk is. Dit kan met een grappig bord, een subtiele tekst op het trouwkaartje of een vriendelijk verzoek van de ceremoniemeester.

Door Rinske van Rootselaar

Reageren

Gerelateerde artikelen

Hoe drukwerk kan bijdragen aan de sfeer van je bruiloft

My M&M's als bedankjes

Jullie trouwplannen delen via social media

Waarom worden deze 5 trouwkaarten het meest besteld?

Gerelateerde bedrijven