Aftellen tot jullie bruiloft « Huwelijk

Aftellen tot jullie bruiloft

‘Blokje om’

Allereerst zijn er de aftelblokken. Dit zijn blokjes met dagen, weken, maanden en getallen erop. Hiermee kost het aftellen je weinig moeite in een toch al drukke tijd, maar denk je elke keer wel even aan die steeds dichterbij komende bruiloft.
Aftelblokken bruiloft

DIY aftelkalender

Je maakt in één avond je eigen aftelkalender op de computer. Zet in een mooi lettertype jullie namen en de betreffende maand op een papier en maak genoeg vakjes (of hartjes, bloemen of bruidsjurken) tot aan de grote dag. Vul deze vakjes vervolgens met de juiste data en alles wat je nog rest is printen en elke dag een vakje aankruisen. Een simpele Do It Yourself dus, voor maximale voorpret.

Tip! Ook aan de digitale medemens is gedacht. In de App store zijn diverse aftel-apps te vinden, zoals de App Hurry.

Scheurkalender

Eerlijk is eerlijk, dit is iets meer werk, maar wel een erg leuke manier om dichter naar jullie trouwdag te ‘scheuren’. Bij een scheurkalender heeft elke dag een eigen pagina, waardoor je inspirerende spreuken, favoriete foto’s, herinneringen en agendapuntjes kunt toevoegen. Extra persoonlijk dus!
Nienke te Brinke Fotografie
Foto: Nienke te Brinke Fotografie

Ook super leuk is om bovenstaande scheurkalender te maken met een groep vrienden en deze cadeau te geven op bijvoorbeeld het vrijgezellenfeest. Op die manier is elke dag een verrassing voor het bruidspaar en wordt wachten opeens een feestje.

Aftellen voor kinderen

Hebben jullie kinderen of bruidskinderen? Dan is aftellen tot de grote dag helemaal leuk en fijn om samen te doen. Kinderen vinden het vaak prettig om te weten wat er komen gaat en elke dag een datum wegstrepen voelt als een spelletje.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: De Bruidsgasten

Reageren

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Handige tips ter voorbereiding op je bruiloft

Aftellen tot jullie bruiloft

5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft

Gerelateerde bedrijven