Een gezond huwelijk volgt dit advies « Huwelijk

Een gezond huwelijk volgt dit advies

Ieder huwelijk vereist vloeiendheid, communicatie, evolutie, nieuwsgierigheid en de inzet van beide partners om constant zijn best te doen, zich aan te passen en te bloeien. Het is daarom goed om voordat je het huwelijksbootje instapt, kennis te nemen met dit huwelijksadvies. Huwelijksadvies

Onophoudelijke inzet

Zodra je trouwen gaat, tekenen beide personen ervoor om eeuwig trouw en samen te blijven tijdens iedere weg die er bewandeld wordt gedurende het huwelijk. De basis die je gedurende je relatie richting het huwelijk opgebouwd hebt, is de basis hiervan en zal altijd aanwezig blijven. Deze basis dient te bestaan uit zorgzaamheid en liefde, welke ieder het vertrouwen geeft dat je alle moeilijkheden die je op je pad tegen zult komen, samen zult doorstaan.

Deze toewijding betekent in de praktijk dat je je hoofd rustig op de schouders van je partner kunt leggen, je weet dat je partner er voor je is indien je kwetsbaar of gewoon moe bent. Indien een verbouwing aan de woning tegenvalt wegens stijgende kosten van bijvoorbeeld de isolatie ga je deze problemen of uitdagingen gezamenlijk confronteren en oplossen.isoleren dak

Geef nooit op

Geluk is mooi en maakt het leven waardevol, maar kan een valstrik zijn, omdat je het in korte vlagen ervaart. Het is alsof je naar het voetbal kijkt waarbij er continu gescoord wordt. In een relatie moet je beiden streven naar tevredenheid. Soms lijkt het een taak van je partner. Wees toegewijd genoeg om het te proberen door genereus te zijn, waardering te tonen en dankbaar te zijn.

Ga uit van het beste van je partner

Tijdens, maar ook voor het huwelijk gebeurt er van alles, het is hierbij belangrijk om te begrijpen dat je echtgenoot of echtgenote hoogstwaarschijnlijk de beste bedoelingen had. Stel je bent met een verbouwing aan huis bezig en je partner neemt het voortouw bij het organiseren van het isoleren van je dak.

Hierbij blijken uiteindelijk de resultaten die jij voor ogen had anders dan het gebrekkige en irritante resultaat van je partner, wees je bewust en handhaaf de veronderstelling dat je partner het onderste uit de kan heeft gehaald. Indien je ervan uitgaat dat je partner zijn best doet, de kans kleiner is dat je de schuld krijgt of teleurgesteld bent. Ieder zal zich actief inzetten om het probleem op te lossen als deze zich voordoen, omdat je beiden weet dat ieder het beste met elkaar voor heeft.huwelijksgeluk

Werk elkaar niet tegen

Iedere relatie of huwelijk heeft zo zijn ups en downs wat nogal wat teweeg kan brengen. Indien er ruzie in het spel is, probeer dit dan op en juiste manier af te sluiten. Degene die het tegen werkt, reageert niet meer en behoudt een kalme rustige buitenkant, wat de ander het gevoel geeft dat het het hem of haar niets kan schelen. De rustige houding tijdens een ruzie is niets mis mee, het werkt kalmerend, maar de manier waarop kan zeer destructief werken.

Vraag daarom om een pauze, vertel elkaar dat je emotioneel overweldigd bent en voelt en maak een wandeling of zet je gedachten op een andere manier op ijs totdat de gemoederen afgekoeld zijn. Eenmaal afgekoeld? Keer dan terug naar de discussie, eerder vroeger dan later en zet de onderhandeling voort.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een gezond huwelijk volgt dit advies