Tips om geld te besparen in de aanloop naar je bruiloft « Huwelijk

Tips om geld te besparen in de aanloop naar je bruiloft

Er moet dan ook een sprookjeshuwelijk tot stand worden gebracht met daarbij een prijskaartje waarvan je zou mogen hopen dat het een, slecht, sprookje is. Wil je graag je bruiloft uitgebreid vieren, waar zou je dan in je dagelijks leven op kunnen besparen in aanloop naar je bruiloft?
Besparen op boodschappen
Foto: Rawpixel.com / Pexels

Vaste lasten

Geld besparen is altijd leuk, ook wanneer er geen bruiloft gepland is. Het is dan ook altijd verstandig om op regelmatige basis eens de vaste lasten onder de loep te nemen. Doe je dit tijdig, dan kan je misschien wel die droomjurk kopen om tijdens je trouwerij te dragen. Bekijk regelmatig je verzekeringen. Heb je wel die uitgebreide dekking nodig, ben je niet oververzekerd of lees je dat tijdschrift waar je op geabonneerd bent niet meer?

Schrap de onnodige rekeningen, de lasten waar je prima zonder kan. Voor al het nodige bekijk je of het gras elders groener is, met andere woorden: of je elders voor hetzelfde ook goedkoper uit bent. Vergeet hierbij ook niet kritisch naar je autoverzekering te kijken. Is je auto niet te oud voor die uitgebreide dekking? Op Autoverzekering.nl is een andere autoverzekering afsluiten heel eenvoudig. Maak gebruik van vergelijkingssites voor de beste deal.

Wat minder luxe mag best

In ons gejaagde leven genieten we extra van luxe en comfort. Een paar keer per week uit eten, boodschappen laten bezorgen, pedicure hier en schoonheidsspecialiste daar. Het is natuurlijk heerlijk om jezelf zo in de watten te laten leggen en je hebt het ongetwijfeld verdiend. Maar als je geld wil besparen in aanloop naar je bruiloft, dan zijn dit dingen die je als eerste schrapt of drastisch vermindert. Wellicht zal het in eerste instantie niet zo leuk zijn, maar zodra je ziet hoeveel je bespaart, dan is het leed zo vergeten. Misschien is het een leuk idee om het geld wat je hier mee uitspaart in een potje te doen waarmee het ook tastbaar wordt. 
Aanbiedingen
Foto: Artem Bali / Pexels

Foldertjes bekijken

Wees wat kritischer op waar je je boodschappen doet. Haal die JA/NEE of NEE/NEE sticker van de brievenbus en spit de foldertjes door op zoek naar de beste aanbiedingen. Haal je groente en fruit bijvoorbeeld op de markt. Doe je dit tegen het einde van de markt, dan heb je nog wel eens de kans nóg goedkoper aan je groente en fruit te kunnen komen. Pin wekelijks of maandelijks een vast bedrag waar je al je boodschappen van moet doen. Dit voorkomt dat je ongemerkt meer uitgeeft dan binnen je budget past.

Foto boven: Bryan Schneider / Pexels

Reageren

Gerelateerde artikelen

Trouwen in Overijssel

Trouwen in Brabant

6 tips bij een huwelijksaanzoek

Wedding Planner: Alles voor het plannen van de grote dag