Samenwonen? Hier moet je aan denken bij de verlichting « Huwelijk

Samenwonen? Hier moet je aan denken bij de verlichting

Een van de eerste dingen die je moet opstellen wanneer je in een nieuwe woning trekt is een verlichtingsplan. Een verlichtingsplan maak je om het intrekken gemakkelijker te maken. Het is verstandig om dit te herzien wanneer er een verandering in de woonsituatie is, zoals wanneer er iemand bij je intrekt.
Ledverlichting om woning

Voor het verlichtingsplan is het belangrijk om de plattegrond van je woning erbij te pakken. Of wanneer je deze niet hebt, om deze te maken. Daarin zet je alle meubels zodat je een duidelijk beeld heb van wat waar komt te staan. Wanneer je weet hoe de ruimtes ingericht gaan worden kun je de juiste verlichting op de juiste plek zetten.

Kunst en decoratie

Hebben jullie kunst aan de muur hangen? Misschien wordt er wel wat verplaatst of bijgeplaatst. Voor kunst en andere decoratie is het belangrijk dat het opvalt. Je plaatst het immers niet om het niet te laten zien. LED spots zijn daarvoor altijd een goede keuze. Dit kan een spotje op de muur of een zijtafeltje zijn, welke aan het plafond geplaatst wordt. Maar denk ook eens aan een extra stalamp naast dat kastje in de hoek met je mooie herfstdisplay.

Bij het (her)inrichten van een ruimte of gehele woning is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Denk daarom altijd van tevoren na over welk type lampen je gaat gebruiken. Bijvoorbeeld LED of halogeen?
Ledverlichting woonkamer

Herinrichting van een kamer

Wanneer het een woning met meerdere slaapkamers betreft, is de kans groot dat er een of meerdere kamers niet als slaapkamer ingericht zijn. Deze zijn dan bijvoorbeeld ingericht als kantoorkamer of gamekamer. Hiervoor is andere verlichting nodig dan in een slaapkamer. En wanneer er twee geliefden bij elkaar intrekken gaan er ongetwijfeld wat veranderingen doorgevoerd worden. En ook daarbij komen andere behoeften bij kijken qua verlichting.

Kantoorkamer

Wanneer er gewerkt of gestudeerd wordt in een ruimte is het belangrijk dat er goed, duidelijk licht is. In een kantoorkamer wordt geschreven, getekend, gerekend, op de computer gewerkt en vooral: nagedacht. Dit vereist een bepaalde mate van concentratie die in gedimd licht niet gestimuleerd wordt. Daarnaast moet het bureau duidelijk zichtbaar zijn. Goede verlichting is hier dus erg belangrijk.

Gamekamer

In een gamekamer is het juist belangrijk dat het licht dimbaar is omdat veel gamers graag in het donker spelen. Verder moet je rekening houden met reflectie op het scherm. Plaats de verlichting zó dat ‘ie niet zichtbaar is tijdens het spelen. Daarvoor kan het handig zijn om juist gebruik te maken van kleine lampjes op de grond of op kastjes of tafeltjes.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Lampionnen als trouwdecoratie

De allerleukste huwelijkscadeaus om te geven

Trouwen voor een dag

The Love Journal

Gerelateerde bedrijven