Hoe word ik weddingplanner? « Huwelijk

Hoe word ik weddingplanner?

Maar ja, hoe begin je dan? Je eerste klus binnen slepen, zodat je kunt bewijzen hoeveel gevoel voor stijl, organisatietalent en zakelijke skills je hebt is nog best een dingetje.

Opleiding weddingplanner

Er zijn opleidingen en cursussen tot weddingplanner, maar ook een andere studie die jou leert om evenementen te organiseren kan een prima basis zijn. Daarnaast is het vooral belangrijk dat je bepaalde eigenschappen al bezit, want een weddingplanner word je niet zomaar. Je moet sociaal zijn, kunnen onderhandelen en heel goed het overzicht kunnen bewaren. Goed kunnen organiseren en plannen is een must, maar ook creativiteit is erg belangrijk. Een flink pakket dus!

Concurrentie

Het beroep weddingplanner wordt steeds populairder in Nederland. Waar het vroeger echt iets Amerikaans was, ben je nu zeker de enige niet meer die van iets geweldigs als het organiseren van een bruiloft zijn werk maakt.

Maar als het echt bij je past en je er goed in bent, dan ben je ook in staat om uit te blinken in wat je doet en zo weer op te vallen bij andere bruidsparen. Daarnaast is het zeker van belang om op beurzen en evenementen te netwerken en zul je op de hoogte moeten blijven van het wel en wee met betrekking tot trouwen. Dit kost tijd en geld, maar als het echt jouw passie is zal het zich uiteindelijk uitbetalen.

Gelukt!

Maar wat doe je eigenlijk precies als weddingplanner? Als weddingplanner help je het bruidspaar met het organiseren van hun bruiloft. Het bruidspaar geeft aan wat ze willen en jij regelt het grotendeels. Door jou krijgt niemand stress en loopt de dag op rolletjes. Een grote eer toch?

Door Rinske van Rootselaar

Bruidsmagazine bestellen

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Aftellen tot jullie bruiloft

5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft

Inspiratie opdoen voor je bruiloft

Vergeet deze 6 essentials niet tijdens de bruiloft!

Gerelateerde bedrijven