DIY-projecten voor een bruiloft met een extra persoonlijke touch « Huwelijk

DIY-projecten voor een bruiloft met een extra persoonlijke touch

 In dit soort gevallen kan het helpen om zelf de handen uit de mouwen te steken. Op die manier kun je geld besparen en alles precies zo maken als je voor ogen had. Hier vind je een aantal DIY-projecten die je kunnen helpen om je bruiloft meer te laten aansluiten bij je budget, zodat je juist meer kunt uitgeven aan andere dingen.

Uitnodigingen

De uitnodiging voor je bruiloft is het eerste wat je gasten zullen zien, dus het is altijd belangrijk dat die een goede indruk maakt. Zelf je uitnodigingen maken geeft je de mogelijkheid om ze uniek en persoonlijk te maken. Begin met het kiezen van een thema dat past bij jullie als stel, wat alvast een inkijkje geeft in hoe jullie bruiloft zal verlopen.

Voor het aan elkaar plakken van de verschillende elementen van de kaartjes is het handig om lijmspray te gebruiken. Je kunt de spray namelijk gelijkmatig over de oppervlakken verdelen en je hebt de mogelijkheid om verschillende soorten materialen aan elkaar te bevestigen. Zo kun je zelfs decoraties op het papier plakken, zoals bloemen en takjes.
Tafeldecoratie bruiloft

Tafeldecoraties

De decoraties op tafel zijn erg bepalend voor de sfeer en daarom is het extra belangrijk dat ze aansluiten bij jouw persoonlijke stijl. Kies bijvoorbeeld voor bloemen die jullie erg mooi vinden of een speciale betekenis voor jullie hebben. Wees je ervan bewust dat iedere bloem een eigen betekenis heeft, dus denk goed na over welke je gebruikt om de tafels mooier te maken.

Handgemaakte bedankjes

Er is niks leuker dan je gasten na de bruiloft een zelfgemaakt bedankje mee te geven. Natuurlijk is jouw bruiloft dan al een onvergetelijke dag geweest, maar een tastbaar item, zorgt ervoor dat jouw gasten extra vaak aan jouw speciale dag zullen worden herinnerd.

Een bedankje is wederom een perfecte manier om een persoonlijke draai aan je bruiloft te geven. De standaard bedankjes zijn namelijk vaak onpersoonlijk en zullen waarschijnlijk minder snel door je gasten worden bewaard. Denk voor de zelfgemaakte versie aan een siroop met jullie favoriete ingrediënten – om bijvoorbeeld een cocktail mee te maken. Je kunt de gasten ook jullie favoriete jam cadeau doen of een geurkaars geven, die ruikt naar dingen die jullie lekker vinden.

Bordjes

Naarmate je verder komt met de planning, zal je merken dat je vrij veel budget kwijt zult zijn aan het drukken van bordjes en kaartjes. Simpelweg de naamkaartjes voor de stoelen van jouw gasten zelf schrijven, kan flink wat budget vrijmaken. Naast dat het veel goedkoper is, is het ook veel persoonlijker. Jouw gasten zullen meteen herkennen dat het jouw handschrift is en dat zal zeker een glimlach op hun gezichten toveren.
Bruiloft kaarsen

Verlichting

Bruiloften gaan altijd door tot na zonsondergang en op dat moment moet je je huwelijkslocatie op een andere manier verlichten. Je kunt met een paar simpele materialen gemakkelijk zelf kaarsen en andere soorten verlichting maken.

Gebruik bijvoorbeeld een oude mason jar en vul die met ledlampjes om precies de juiste sfeer te creëren. Het fijne aan mason jars is dat je ze ook een andere kleur kunt geven met een likje verf. Oranje en rode kleuren zorgen voor een warme sfeer, wat echt past bij de romantische stemming van een bruiloft.

Nog meer ideeën

Hoe meer je zelf doet op je bruiloft, hoe meer geld je bespaart en hoe persoonlijker je bruiloft wordt. Hierboven hebben we je al een aantal ideeën gegeven, maar daar houdt het niet mee op. Er zijn zeker nog een aantal andere DIY-projecten die je voor je bruiloft zou kunnen proberen:

  • Gepersonaliseerde servetringen
  • Geverfde glazen flessen als vaasjes
  • Zelfgemaakte wegwijzers en borden

Wij wensen je alvast veel knutselplezier – en uiteraard een onvergetelijke dag!

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bloemen op je bruiloft

De leukste zomerse trouwideeën

DIY-projecten voor een bruiloft met een extra persoonlijke touch

My M&M's als bedankjes

Gerelateerde bedrijven