Hoe richt je de feestruimte in tijdens je bruiloft? « Huwelijk

Hoe richt je de feestruimte in tijdens je bruiloft?

Het is eigenlijk ook gewoon heel leuk om zelf de feestruimte in te richten van je eigen bruiloft. Je hebt overal iets over te zeggen en kunt het helemaal doen zoals jij wilt.

De grootte van je feestzaal

Het is goed om na te denken hoeveel gasten je kwijt wilt in de ruimte en wat je er precies wilt doen. Is de ruimte alleen bedoeld om te feesten of gaat er ook gegeten worden? Zo weet je waar je rekening mee moet houden qua indeling. Heb je 50 gasten of 150 gasten? Ook dat bepaalt hoe je de ruimte gaat indelen.webparket vloerkleden

Welke meubels?

Als je weet hoeveel mensen er aanwezig zijn en wat je precies in de ruimte gaat doen, is het tijd om naar de indeling te kijken. Je kunt bijvoorbeeld grote tafels neerzetten. Dit kunnen lange rechthoekige tafels zijn, maar het kan ook dat je kleinere groepjes wilt maken en ronde tafels neerzet. Zorg dat de meubels bij de sfeer passen die je voor ogen hebt. Zorg wel voor goede stoelen. Er niks zo vervelend dat je lekker aan het eten of praten bent en je moet steeds verzitten omdat je stoel niet lekker zit. Ondanks dat het feest is, zijn er altijd mensen die een hele avond lekker willen zitten.

Aankleding van je feestruimte

Wat gaat er op de tafels? Hoe ziet het servies eruit? Wil je bloemen en zo ja, wat voor bloemen? Een heleboel dingen om over na te denken. Houd ook met de aankleding rekening met de sfeer die je wilt voor je bruiloft. Wil je een klassieke, witte bruiloft? Dan is het mooi om aan de muren en het plafond witte doeken te spannen en de tafelaankleding ook wit te houden. Maar ook hier zijn er zoveel mogelijkheden. Het is maar goed dat je je tegenwoordig online kan oriënteren om ideeën op te doen.

Heb je een dj, een band of staat er een muziekje aan op de achtergrond? Is het de bedoeling dat het een uitbundig feest wordt of wil je het liever wat rustiger houden? Wat je op de vloer legt kan hier invloed op hebben. Wil je bijvoorbeeld een rustig feestje, dan kun je kiezen voor vloerkleden. De kans dat er iemand overheen struikelt tijdens een wilde dans, is dan minimaal. Maar wil je een uitbundig feest, dan is het handiger om de vloer kaal te houden.inrichting feestzaal

Genieten

Hoe je ruimte er ook uitziet. Het is vooral belangrijk dat je geniet op deze dag en alles over je heen laat komen. Uiteindelijk zullen je gasten de sfeer en de gezelligheid onthouden en niet wat er aan de muur hing.

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Hoe richt je de feestruimte in tijdens je bruiloft?