Een sprookjeshuwelijk van 1001 nacht « Huwelijk

Een sprookjeshuwelijk van 1001 nacht

Thuis ben je uiteraard zelf de baas maar ook bij een locatie kun je dat op voorhand bespreken. De meeste locaties staan hier voor open. Dat maakt het zoeken eenvoudiger omdat je daardoor niet persé op zoek hoeft naar een locatie die de juiste sfeer al heeft. En met hele simpele ingrepen, kun je een saaie ruimte omtoveren toe een heuse sprookjes locatie.

Lichtjes bepalen de avond

Wil je een echte oosterse sprookjessfeer, dan zijn de juiste lampen essentieel. Als je lampen kiest zoals de oosterse lampen uit een sprookje, dan is het grootste deel van de sfeer (zeker in de avond) al gemaakt. Met filigrain lampen, je weet wel van die lampen met van die kleine gaatjes, krijgen de muren en het plafond duizenden kleine lichtpuntjes. Alsof je overal sterretjes ziet fonkelen. Filigrain lampen zijn er als hanglamp maar ook als plafonniere waardoor je deze meestal wel kunt toevoegen.
Verlichting op jullie bruiloft
Foto: Jonathan Borba via Pexels

De sfeerbepalende filigrain lampen kun je natuurlijk ook goed afwisselen met kleurrijke mozaïek lampen of met de oosterse lampen van metaal met bijvoorbeeld bloemenpatronen. Ook deze lampen geven mooie tekeningen op de muur. Doordat de lampen aan de binnenkant goudkleurig zijn, verspreiden ze een mooi licht. Ook hierbij kun je weer kiezen uit hanglampen, plafonnieres of mooie wandlampen. 

Kies je er ook oosterse lampen met mozaïek bij, bepaal dan welk welke kleuren je wil. De lampen zijn altijd uniek en de kleur van de mozaïek bepaalt het soort kleurrijk licht. Naast de lampen kun je de ruimte (binnen of buiten) natuurlijk ook nog verder aankleden met snoeren met verlichting. Dat kan met kleine gekleurde lampjes of als je wat meer low budget wil, je eigen kerstverlichting.

Maak knusse hoeken met gezellige kussen

Of je je trouwfeest nu binnen of buiten wil vieren, kussentjes horen er bij. Het liefst heel heel veel. Je kunt je loungehoek omtoveren of palletbanken maken. Kies er mooie palletkussens of matraskussens op. Die zitten niet alleen heerlijk maar geven ook veel sfeer. Mede door dat ze groot zijn. Vul deze mooie palletkussens aan met 1001nacht sierkussens. Ook een hoek creëren met een vloerkleed en heel veel kussens geeft dat sprookjes gevoel. Ook een poef (of meerdere) geven een gezellig gevoel.
Kussens op je bohemian bruiloft
Foto: Katrina Justovica via Pexels

Kies voor vele kleine tafeltjes zodat de gasten hun drankje kwijt kunnen. Voor de tafels waarop je misschien hapjes wil serveren kun je eenvoudige tafels kiezen die je aankleed met kleurige of donker blauw met gouden kleden. Diverse vloerkleden geven een warme en gezellige sfeer. En wil je nog een stapje verder gaan dan kun je voor iedereen slofjes regelen.

Maak je bij het uitnodigen kenbaar dat je een sprookje uit 1001 nacht als thema hebt, dan kun je je gasten ook vragen om zich in die sfeer te kleden. Voor de vrouwen is dat in fel gekleurde lange jurken. Je kunt de traditionele kleding (Kaftan of Takshita) aangeven maar mooie gekleurde gala- of cocktailjurk maken de sfeer niet minder gezellig. Voor de heren kun je dan als dresscode een pak aanhouden.

Foto boven: Irina Iriser via Pexels

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bloemen op je bruiloft

De leukste zomerse trouwideeën

DIY-projecten voor een bruiloft met een extra persoonlijke touch

My M&M's als bedankjes

Gerelateerde bedrijven