Kleurstyling van jullie trouwdag « Huwelijk

Kleurstyling van jullie trouwdag

Kleuren bepalen een groot gedeelte van de sfeer op jullie trouwdag. Het kiezen van het juiste kleurenpalet is heel belangrijk bij het vormen van één geheel. Daarnaast zeggen ze veel over jullie type bruiloft.

Stijl en thema

Voordat je decoratie voor de styling van je bruiloft gaat kopen of huren is het handig om een stijl te kiezen. Bij een romantische insteek gebruik je heel andere kleuren, dan bij een formele bruiloft. Het seizoen waarin jullie trouwen is bepaalt ook voor een groot gedeelte de sfeer van jullie bruiloft. Een herfstachtig thema vraagt om bruin, oranje en rood, terwijl je bij een zomerse beachwedding eerder gebruik maakt van zachtere kleuren als wit, zand, lichtblauw of groen.
Bruiloftstyling strandlocatie

Tip! Het is wel belangrijk dat je precies weet welke kleurtint je hebt gekozen. Er zijn bijvoorbeeld ontzettend veel verschillende kleuren roze of groen. Neem dan ook altijd kleursamples mee, zodat je kunt vergelijken en matchen.

Locatiestyling

Maar ook de trouwlocatie weegt mee in het kiezen van de juiste kleuren. Bij een industriële locatie gebruik je meestal geen pasteltinten bijvoorbeeld en als je een prachtig klassiek pand hebt gevonden met veel rood in het interieur, dan is het handig om dat mee te laten wegen in je keuzes. Kijk dus goed naar overheersende van bijvoorbeeld de vloerbedekking en stoelen of banken en basseer daarop de trouwdecoratie.
Styling van de trouwlocatie

Waarin gebruik ik kleur?

Als jullie uiteindelijk een keuze hebben gemaakt, kun je dit doorvoeren in de vele elementen van je bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan de trouwkaartjes vooraf. Op de dag zelf kun je jullie kleur laten terugkomen in de trouwkleding of accessoires van zowel de bruid als de bruidegom, de bloemen op de tafels en in het boeket van de bruid, de bruidstaart en de decoratie in de rest van de zaal. Geef je gasten tot slot door middel van een kleurig bedankje, ook wat vrolijkheid mee naar huis.

Door Rinske van Rootselaar
Foto's: FloorFoto

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tafeldecoratie op je bruiloft

Bloemen op je bruiloft

Lampionnen als trouwdecoratie

Bloemenmeisjes

Gerelateerde bedrijven