Cocktailijsjes op jullie bruiloft « Huwelijk

Cocktailijsjes op jullie bruiloft

De lekkerste recepten heb ik voor jullie op een rijtje gezet. We beginnen met het rum cola recept. Dat is rum, Coca Cola en een beetje Kahlua. Voor de gene die Kahlua niet kennen. Het is de merknaam van een alcoholische drank. Het is van oorsprong een Mexicaanse koffielikeur zoals Tia Maria. Maar hoe maak je het?
IJs op jullie bruiloft

Rum Cola Cocktail ijs!

Benodigdheden:
• 2 1/2 glas Cola
• 1/3 glas Captain Morgan Spiced Rum
• 1/3 glas Kahlua

Bereidingswijze:
1. Doe alle ingrediënten in een groot glas en mix het door elkaar. Giet het vervolgens in een ijsvormpje. Deze kun je vrijwel overal kopen! En vergeet niet de stokjes erin te steken!
2. Leg de ijsjes voor ongeveer 2 uur in de vriezer tot ze al aardig bevroren zijn. Nu kun je de stokjes in de ijsjes steken. Laat dan de ijsjes een nacht in de vriezer liggen om zeker te weten dat ze echt goed bevroren zijn. Om de ijsjes uit de vormpjes te krijgen kun je voor 2 seconden warm water over de vormpjes gieten dan laten ze makkelijker los!
Waterijs op jullie bruiloft

Tip!
Cola zonder prik blijft langer bevroren. Om makkelijk en snel de prik uit de cola te halen zorg je ervoor dat er ongeveer 3 centimeter leeg is vanaf de dop van de fles. En dan mag je 10 seconden als een gek gaan schudden met de fles! Om de prik te laten verdwijnen hoef je nu allen nog maar even de cola te laten staan.

Strawberry Peach Vodka Collins IJsje

Voor de afwisseling hebben we nog een overheerlijk cocktail ijsje voor op jullie bruiloft. IJs, fruit en Wodka! Dat zijn de ingrediënten voor dit afkoelende tussendoortje!
Voordat er vragen gesteld gaan worden vertellen we er alvast bij dat Wodka inderdaad kan bevriezen! Na een middagje experimenteren, avondje mixen en een nachtje vriezen heb je het Strawberry Peach Vodka Collins IJsje! We waarschuwen vast dat de smaak echt heerlijk zoet is!

Benodigdheden:
• 10 aardbeien
• 2 perziken
• Tonic
• Vodka
IJs op jullie bruiloft

Bereidingswijze:
1. Neem de aardbeien en prak ze tot een puree. Mix daarna de puree en de wodka. Doe drie eetlepels van die puree in een glas.
2. Mix perziksiroop* met een beetje tonic en doe daar ook wat wodka naar wens bij.
3. Giet het perzik en wodka mengels over het aardbeien mengels in het glas en roer het door elkaar.
4. Laat ook deze ijsjes ongeveer 2 uur in de vriezer staat tot ze zodanig bevroren zijn dat je de stokjes erin kunt steken. Laat de ijsjes daarna weer een nacht in de vriezer staan tot ze helemaal goed door gevroren zijn.

Tip!
Het ziet er super leuk uit om de ijsjes in de glazen te serveren. Wil je ze toch liever uit de glazen halen laat dan ook weer wat warm water over het glas lopen zodat de ijsjes makkelijk los komen.

*De perziksiroop
Hier staat beschreven hoe je de perziksiroop maakt. Je zult waarschijnlijk wel perziksiroop overhouden maar dat kun je weer gebruiken voor het maken van andere ijsjes!
½ kopje gesneden perziken (ongeveer 4 middelgrote perziken)
1 kopje water
1 kopje suiker

Bereidingswijze:
1. Was en schil de perziken en haal de pit eruit. Doe de perziken in een blender of prak ze zelf tot een puree.
2. Doe het water, de suiker en de gepureerde perziken in een pannetje en laat het 5 minuten koken.

Heel veel plezier met het maken van de ijsjes! En laat even weten of het goed is gelukt!

Janneke Pijnenburg

Tip: is dit doe-het-zelven niet aan jou besteed, dan kun je ook kiezen voor het huren van een ijskar.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips voor samenstellen menu

Een veganistisch bruiloftsdiner? Zo doe je dat!

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Cocktailijsjes op jullie bruiloft

Gerelateerde bedrijven